Europarlamentarul roman Victor Bostinaru (PSD), membru al Comisiei de Dezvoltare Regionala si al Comisiei de Petitii, si Roberta Anastase (PPE-DE, PD-L), raportor al PE in domeniul cooperarii la Marea Neagra, cer Uniunii Europene standarde comune pen
Europarlamentarul roman Victor Bostinaru (PSD), membru al Comisiei de Dezvoltare Regionala si al Comisiei de Petitii, si Roberta Anastase (PPE-DE, PD-L), raportor al PE in domeniul cooperarii la Marea Neagra, cer Uniunii Europene standarde comune pentru Nord Stream si proiectele similare din zona Marii Negre.
Victor Bostinaru, care este membru al Grupului Socialist din PE, s-a declarat nemultumit fata de construirea gazoductului Nord Stream, proiect sustinut de UE si care va lega Rusia de Germania. El a participat la inceputul acestei saptamani la reuniunea Comisiei de Petitii consacrata audierilor in dosarul privind conducta de gaz Nord Stream care ar urma sa traverseze Marea Baltica. In interventia sa, el a subliniat legatura dintre energie, securitatea regionala si politica externa. S-a atras atentia asupra importantei stabilirii unei politici externe comunitare si a unei strategii comune de securitate energetica. Roberta Anastase este un alt europarlamentar, care si-a exprimat ingrijorarea fata de actiunile unilaterale ale Bulgariei in cadrul politicii energetice a UE. "Prin insasi existenta sa, proiectul South Stream submineaza realizarea proiectului Nabucco - proiect considerat de importanta strategica pentru succesul politicii europene de securitate energetica", a declarat aceasta. Roberta Anastase a adus in discutie problema politicii energetice si in cadrul schimbului de opinii din Comisia de Afaceri Externe cu Benita Ferrero-Waldner, comisar european pentru Relatii Externe si Politica de Vecinatate. Aceasta a solicitat o evaluare obiectiva a implementarii "Sinergiei la Marea Neagra", in special a obiectivului referitor la diversificarea si securitatea energetica. "In contextul in care un stat membru, Bulgaria, a semnat un acord separat cu Rusia pentru un proiect concurent politicii europene de securitate energetica, UE trebuie sa ia masuri pentru a nu periclita obiectivele acestei politici", a explicat Roberta Anastase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.