Omul de incredere al presedintelui Basescu a atacat Regia si s-a vazut obligata sa anunte returnarea banilor incasati de la RA-APPS in calitate de avocat.Avocata de pe vremuri a celor de la RA-APPSE,Elena Udrea, a devenit astazi principalul acuzator Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, a cerut joi Guvernului si RA-APPS sa stopeze negocierile de instrainare a imobilelor inchiriate demnitarilor, sa-i evacueze pe chiriasii ilegali din aceste imobile, fara a gasi tertipuri de ocolire a deciziei Curtii Constitutionale. Cererea pe care Udrea o face in numele PD-L vine dupa ce Curtea Constitutionala a declarat drept neconstitutionale unele prevederi ale legii pentru aprobarea ordonantei privind vinzarea vilelor RA-APPS. Este vorba de prevederile care dadeau dreptul chiriasilor sa cumpere vilele de lux de la RA-APPS prin negociere directa, nu prin licitatie publica. „Cerem astfel parlamentarilor PSD, PNL, PC, PRM sa nu insiste in a gasi tertipuri prin care sa incerce sa ocoleasca decizia Curtii Constitutionale. Stim cu totii ca ei au interese directe si personale in achizitionarea acestor imobile prin procedura negocierii directe. Cei mai multi dintre chiriasii RA-APPS nu au dreptul de a ocupa aceste imobile deoarece functiile de demnitate publica pe care le-au ocupat au incetat. Cap de lista este Mircea Geoana", a protestat Elena Udrea. Intrebata cum ramine cu contractele pe care cabinetul sau de avocatura le-a avut cu Regia, Elena Udrea a declarat ca va returna sumele incasate. Elena Udrea a precizat ca saptamina viitoare urmeaza sa se intilneasca cu reprezentantii Regiei „pentru a face calculele exacte si pentru a stabili care este procedura". „Imi mentin insa opinia conform careia contractele mele ca avocat, de asistenta si reprezentare juridica pentru RA-APPS, incheiate intre anii 2003 si 2004 sint legale", a tinut Udrea sa adauge.

In perioada 2003-2004, Elena Udrea a obtinut mai multe contracte de reprezentare juridica a RA-APPS. In acea perioada, Regia a fost controlata de doi prieteni de familie ai sotilor Udrea-Cocos. E vorba de secretarul general al guvernului Nastase, pesedistul Eugen Bejinariu, si, dupa alegerile din 2004, de directorul RA-APPS, democratul Cristian Vlaicu.

Dupa ruperea aliantei PNL-PD si eliminarea democratilor de la guvernare, Corpul de Control al primului-ministru, condus atunci de liberalul Cristian David, a demarat o ancheta in legatura cu contractele de consultanta juridica atribuite de RA-APPS in perioada 2001-2006.

Concluzia raportului a fost ca RA-APPS a facut acele contracte fara ca in prealabil sa ofere tuturor firmelor de specialitate sanse egale de a concura, si a trimis la procese angajati proprii sa-i apere interesele, desi platea si case de avocatura in acelasi scop, incalcind astfel principiul liberei concurente, al eficientei utilizarii fondurilor publice si al transparentei.

Fara sa fie obligata, Elena Udrea si-a actualizat declaratia de avere: www.cotidianul.ro/select