Pana in urma cu cateva zile, timiseanul Costel Busuioc, de profesie zidar, era unul din sutele de mii de romani plecati la munca in Spania. Vocea sa extraordinara a facut insa furori la o emisiune-concurs difuzata de Televiziunea spaniola, iar tan
Pana in urma cu cateva zile, timiseanul Costel Busuioc, de profesie zidar, era unul din sutele de mii de romani plecati la munca in Spania. Vocea sa extraordinara a facut insa furori la o emisiune-concurs difuzata de Televiziunea spaniola, iar tanarul in varsta de 33 de ani a devenit peste noapte un star international. Dar romanul nu are numai o voce de senzatie, ci si o poveste de viata incredibila. A lasat in Romania o familie numeroasa - o sotie, patru copii si opt frati. Pentru toti cei de acasa, el reprezinta speranta intr-o viata mai buna.
Dotat cu calitati vocale exceptionale si talent nativ, tanarul din comuna Ghilad, judetul Timis, este astazi comparat cu legendarul tenor Luciano Pavarotti. Busuioc, in varsta de 33 de ani, a cantat in primele doua emisiuni ale concursului "Nessun dorma" si "Caruso" si a obtinut cele mai multe puncte din partea publicului si a juriului. Desi este constient de calitatile sale vocale, Busuioc s-a vazut nevoit la un moment dat sa refuze oferta de a studia canto la Opera de la Viena, deoarece avea nevoie de bani pentru a-si intretine sotia si cei patru copii. Conform hotnews.ro, acesta este, de fapt, si motivul pentru care tanarul s-a prezentat la castigurile pentru emisiunea "Hijos de Babel" (Fiii lui Babel), la sugestia unor colegi de santier care l-au auzit cantand. "Hijos de Babel" este o emisiune-concurs de interpretare, difuzata de televiziunea nationala spaniola, la care pot participa doar persoane de alte nationalitati care sunt rezidenti in Spania. Costel a trecut de preselectie si de alti 4000 de concurenti, reusind sa impresioneze juriul cu talentul sau extraordinar inca din aceasta etapa, chiar daca la ultimul casting era racit cobza si abia putea canta. El a povestit atunci ca a trebuit sa lucreze cu apa foarte rece si ca in apartamentul in care locuieste nu are incalzire.
"Ultimul tren"
Imediat dupa casting, Costel a declarat pentru televiziunea spaniola ca acest concurs reprezinta pentru el "ultimul tren" in ceea ce priveste afirmarea sa ca solist, pentru ca are deja 33 de ani si patru copii. El a mai spus ca are o poveste de viata absolut impresionanta, ca provine dintr-o familie foarte saraca, cu noua copii, care au fost parasiti de parinti. "Am sa-i ajut pe toti. Daca o sa castig", a promis Costel.
Dupa prima etapa, un membru al juriului, profund impresionat de lejeritatea cu care banateanul interpreteaza arii celebre, a declarat ca "reprezentantii comunitatii romane ar trebuie sa fie mandri de tine". Ceea ce s-a si intamplat - pe internet au fost postate mii de mesaje de incurajare pentru Costel, iar presa romaneasca a inceput sa mediatizeze intens povestea lui "Pavarotti" din Ghilad.
Din anumite puncte de vedere, povestea romanului si inclinatia sa spre muzica lirica seamana cu cea a lui Paul Potts, vanzatorul de telefoane mobile care a dat fiori la un concurs de acelasi gen din Marea Britanie. Potts a castigat concursul "Britain's Got Talent" si a inregistrat deja primul sau CD. In cazul in care Costel Busuioc va castiga concursul, el va semna un contract cu casa de discuri Sony BMG. De asemenea, televiziunea organizatoare va initia proiecte in tarile din care provin cei trei concurenti care vor ramane in finala. Romanul concureaza impotriva a zece tineri talentati din Togo, Ecuador, Venezuela, Siria, Cuba, Indonezia, Argentina, Columbia si Mexic. Canalul principal al televiziunii publice spaniole difuzeaza emisiunea in fiecare marti, de la ora locala 22.00 (23.00 ora Romaniei).
Cartea preferata, Biblia
Pe site-ul concursului, ca de altfel toti concurentii, Costel a dat un mini-interviu pe care il reproducem mai jos.
Cea mai mare virtute a ta.
C.B. Empatia.
Cel mai mare defect al tau.
C.B. Nesiguranta.
Cum te definesti
ca persoana?
C.B. Un om simplu.
Ce hobby-uri ai?
C.B. Muzica si religia.
Care este cartea ta favorita?
C.B. Biblia.
Care este filmul preferat?
C.B. Gladiatorul.
Care este actorul sau actrita ta favorita?
C.B. Nicole Kidman.
Care a fost cea mai frumoasa zi din viata ta?
C.B. Ziua in care am inceput sa studiez canto.
Ce speri sa obtii de la aceasta emisiune?
C.B. Sa ma bucur de muzica.
Ai face orice pentru
a fi faimos?
C.B. Nu as putea sa-mi sacrific familia pentru asta.
Cu cine ti-ar placea
sa canti in duet?
C.B. Cu Celine Dion.
Spune-ne o intamplare amuzanta de la casting.
C.B. M-am prezentat la a doua faza cu gatul "in pioneze".
De ce crezi ca trebuie sa castigi acest concurs?
C.B. Nu cred, dar sper.
Folosesti des Internetul?
C.B. Nu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.