Sindicalistii din CFR anunta ca trenurile vor fi oprite pe perioada nedeterminata din cauza ca autoritatile refuza sa le satisfaca revendicarile salariale. Reprezentantii sindicatelor din CFR spun ca le-a fost oferita o majorare salariala de numai 8
Sindicalistii din CFR anunta ca trenurile vor fi oprite pe perioada nedeterminata din cauza ca autoritatile refuza sa le satisfaca revendicarile salariale. Reprezentantii sindicatelor din CFR spun ca le-a fost oferita o majorare salariala de numai 8%, desi Ministerul Transporturilor a promis o crestere de aproximativ 11%, respectiv de la 500 lei la 570 lei.

Ministerul Transporturilor a negociat cu reprezentantii sindicatelor din CFR, inainte de sedinta de Guvern de ieri, un salariu minim de 500 lei de la 1 ianuarie 2008, iar incepand cu 1 mai, o majorare pana la 570 de lei a venitului minim. „Reprezentantii sindicatelor, directorii de companii si ministrul transporturilor, Ludovic Orban, s-au inteles in privinta majorarii salariului minim.
Dupa sedinta de Guvern din 30 ianuarie, intelegerea partilor nu s-a finalizat, iar companiile CFR Calatori si CFR SA si-au retras ofertele initiale. Numai directorul CFR Marfa, Liviu Bobar, a semnat actele aditionale privind majorarile salariale de la 500 lei la 570 lei din 1 mai. Angajatii sunt nemultumiti si vor inceta munca. Incepe haosul, noi nu ne mai asumam nici o responsabilitate“, ne-a dec larat Florin Dobrescu, presedintele Federatiei Sindicale „Drum de Fier“.

El a precizat ca negocierile salariale dintre sindicalisti, directorii de companii si Ministerul Transporturilor vor continua toata noaptea. „Ministerul Transporturilor a venit cu o oferta de majorare a salariului minim de aproximativ 20 de lei. Ceferistii nu accepta aceasta crestere salariala. Noi am cerut o majorare salariala cu 60 lei fata de salariul minim actual de 500 lei, iar Ministerul Transporturilor a oferit, in prima faza, 570 lei“, ne-a spus Florin Dobrescu.


Orban: Ceferistii au fost anuntati de greva prin SMS


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.