Gilda Diaconu Securitatea participantilor la Carnavalul de la Rio de Janeiro, care se desfasoara de astazi pana pe 5 februarie, este pusa sub semnul intrebarii dupa ce 43 de politisti au demisionat in bloc, din solidaritate fata de seful lor, inform
Gilda Diaconu Securitatea participantilor la Carnavalul de la Rio de Janeiro, care se desfasoara de astazi pana pe 5 februarie, este pusa sub semnul intrebarii dupa ce 43 de politisti au demisionat in bloc, din solidaritate fata de seful lor, informeaza BBC News. Comandantul politiei militare, Ubiratan Angelo, a fost dat afara de guvernator din cauza faptului ca a tolerat un protest in masa al ofiterilor, care cereau lefuri mai mari. Mai mult, el li s-a alaturat, aratandu-le toata intelegerea, spre disperarea guvernatorului Sergio Cabral, care l-a acuzat de lipsa de subordonare. Demisia sa a provocat nemultumirea celor mai multi subordonati, unii dintre acestia scriindu-si demisia. Criza are loc in cel mai dificil moment cu putinta, avand in vedere ca la carnaval sunt asteptati sa participe 700.000 de turisti, dintre care 30% straini. Autoritatile au anuntat ca vor mobiliza 9.000 de politisti in timpul carnavalului, dar este posibil ca planurile lor sa aiba de suferit din cauza protestelor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.