El a estimat ca, in acest an, probabil, 75% din titlurile Erste Bank vor fi tranzactionate la Viena, 20% la Praga si 5% la Bursa de la Bucuresti. Totusi, data inceperii tranzactiilor cu actiuni Erste Bank la BVB depinde de deciziile Comisiei National
El a estimat ca, in acest an, probabil, 75% din titlurile Erste Bank vor fi tranzactionate la Viena, 20% la Praga si 5% la Bursa de la Bucuresti. Totusi, data inceperii tranzactiilor cu actiuni Erste Bank la BVB depinde de deciziile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) privind modificarile reglementarilor BVB si Depozitarului Central, a declarat directorul general adjunct al bursei, Petra Alexandru.
"Titlurile Erste Bank sunt listate incepand de miercuri, 30 ianuarie, de la momentul aprobarii de catre Consiliul BVB, dar data inceperii tranzactionarii ramane 14 februarie, sub rezerva primirii aprobarilor CNVM", a spus oficialul BVB.
De asemenea, Consiliul Bursei a aprobat conditiile si parametri tehnici pentru market-maker (formatorul de piata), respectiv participantul pe piata de capital care se angajeaza sa mentina lichiditatea pentru un anumit instrument financiar, a mai spus Petra Alexandru. BCR a cerut Bursei calitatea de market-maker pentru Erste Bank la BVB si este singura entitate financiara din Romania care a solicitat aceasta calitate pana in prezent. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.