Al doilea mare lant de restaurante tip fast-food din Statele Unite ale Americii va intra anul acesta pe piata autohtona.

Burger King a semnat la finele anului trecut un contract de franciza pentru a se dezvolta pe piata autohtona, se a
Al doilea mare lant de restaurante tip fast-food din Statele Unite ale Americii va intra anul acesta pe piata autohtona.

Burger King a semnat la finele anului trecut un contract de franciza pentru a se dezvolta pe piata autohtona, se arata in ultimul raport financiar al companiei. "In perioada octombrie-decembrie 2007 am deschis peste 100 de restaurante si am incheiat noi contracte de franciza pentru Columbia, Brazilia si Romania", a declarat directorul executiv al Burger King, John Chidsey, intr-un comunicat de presa.

La nivel global, compania a raportat la sfirsitul primelor sase luni ale anului fiscal 2007/2008 venituri totale de aproximativ 1,2 miliarde de dolari, in crestere cu 10% fata de anul anterior. De asemenea, profitul net a fost de 98 de milioane de dolari, cu 26% mai mult decit in primul semestru din 2006/2007.

Reteaua Burger King cuprinde peste 11.300 de restaurante in Statele Unite si in 69 de tari din intreaga lume. Aproximativ 90% din restaurantele Burger King sint detinute si operate de francizori independenti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.