Burger King  a semnat la sfarsitul anului trecut un contract de franciza pentru intrarea pe piata romaneasca, potrivit raportului trimestrial al companiei americane, citat de Mediafax.
"In conformitate cu strategia noastra pentru piata inte
Burger King a semnat la sfarsitul anului trecut un contract de franciza pentru intrarea pe piata romaneasca, potrivit raportului trimestrial al companiei americane, citat de Mediafax.
"In conformitate cu strategia noastra pentru piata internationala am deschis in perioada octombrie-decembrie 2007 peste 100 de restaurante.
In plus, am incheiat noi contracte de franciza pentru Columbia, Brazilia si Romania", a declarat directorul executiv al Burger King, John Chidsey.
Reteaua Burger King cuprinde mai mult de 11.300 de restaurante in Statele Unite si in 69 de tari din intreaga lume.
Aproximativ 90% din restaurantele Burger King sunt detinute si operate de francizori independenti.
Compania a inregistrat la sfarsitul primelor sase luni ale anului fiscal 2007/2008 venituri totale de 1,2 miliarde de dolari, in crestere cu 10% fata de perioada similara a anului precedent.
Profitul net al Burger King a fost de 98 milioane de dolari, cu 26% mai mult decat in primul semestru din 2006/2007.
Pe piata romaneasca sunt prezente si lanturile de restaurante fast-food operate sub brandul McDonald's, KFC, Spring Time sau Broaster Chicken.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.