"Le voi cere sa se miste mai repede cu actiunile pentru consolidarea cladirilor cu grad ridicat de pericol in caz de cutremur. Pana in prezent, Primaria Sectorului 1 nu a pus nici bulinele rosii pe cladiri. Este vorba despre 125 de cladiri incadrate
"Le voi cere sa se miste mai repede cu actiunile pentru consolidarea cladirilor cu grad ridicat de pericol in caz de cutremur. Pana in prezent, Primaria Sectorului 1 nu a pus nici bulinele rosii pe cladiri. Este vorba despre 125 de cladiri incadrate in gradul I de risc seismic", a declarat, ieri, ministrul Borbely. El a mentionat ca in programul pentru 2007 au fost incluse 53 de cladiri pentru care a fost alocata suma de 9,6 milioane lei, dar din care au fost cheltuiti doar 7,8 milioane lei. Anul trecut au fost efectuate lucrarile pentru consolidarea a zece cladiri in tara si doua in Bucuresti, iar in prezent se afla in curs de executie sase cladiri in Bucuresti si trei in tara. Potrivit legii, executia lucrarilor de consolidare trebuie pornita in termen de doi ani de la finalizarea proiectelor. In cazul cladirilor cu grad I de risc din Bucuresti, proiectele au fost finalizate la sfarsitul anului 2006. In acest context, ministrul Borbely a mentionat ca Primaria Capitalei este pasibila de amenda intre 5000 si 15.000 de lei, daca nici in acest an nu demareaza executia. Prefectura Bucuresti amendeaza primariile. In cazul in care prefectura sanctioneaza primariile, atat prefectura, cat si primaria pot fi date in judecata de locatari. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.