La aproximativ trei saptamani de la vizita secretarului general NATO la Bucuresti, destinata evaluarii pregatirilor pentru organizarea reuniunii din aprilie, liderul de la Cotroceni s-a aflat, ieri, la sediul Aliantei de la Bruxelles pentru a prezent
La aproximativ trei saptamani de la vizita secretarului general NATO la Bucuresti, destinata evaluarii pregatirilor pentru organizarea reuniunii din aprilie, liderul de la Cotroceni s-a aflat, ieri, la sediul Aliantei de la Bruxelles pentru a prezenta ultimele progrese in materie. Programul presedintele Traian Basescu si secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, au participat, dupa-amiaza, la lansarea logo-ului summit-ului NATO - "Aripile libertatii", inspirat de monumentul eroilor aerului din Piata Aviatorilor din Capitala. Pe langa intrevederile su secretarul general Jaap de Hoop Scheffer si cu conducerea Secretariatului international al aliantei, programul presedintelui Basescu a inclus, intre altele, si participarea sa la o conferinta despre problemele transatlantice, organizata de German Marshall Fund. Intre timp, lista invitatilor la evenimentul din aprilie incepe sa se contureze. In vreme ce presedintele ucrainean, Viktor Iuscenko, si omologul sau afgan, Hamid Karzai, si-au confirmat participarea la summit-ul NATO de la Bucuresti, liderul de la Moscova, Vladimir Putin, prefera sa mentina suspansul. NATO nu a primit inca un raspuns din partea Moscovei la propunerea sa de organizare a unui summit Rusia-NATO la inceputul lunii aprilie, la Bucuresti, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Aliantei, James Appathurai, citat de agentia RIA Novosti. Secretarul-general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a trimis o scrisoare Presedintiei ruse, propunand organizarea, pe marginea summitului, a reuniunii Consiliului Rusia-NATO la nivelul sefilor de state si de guverne. Reprezentantul permament al Federatiei Ruse la NATO, Dmitri Rogozin, a declarat la 24 ianuarie ca Rusia nu a adoptat inca o decizie privind propunerea lansata de Alianta Nord-Atlantica. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.