SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
Cartile de educatie sexuala, dar si acelea cu o didactica mai relaxata de tehnici ale amorului sunt scrise de barbati si au ca dominanta psihologia masculina. Mi-am dat seama cat de dependenti suntem noi, barbati

SCRIITORUL DE LA PAGINA 3
Cartile de educatie sexuala, dar si acelea cu o didactica mai relaxata de tehnici ale amorului sunt scrise de barbati si au ca dominanta psihologia masculina. Mi-am dat seama cat de dependenti suntem noi, barbatii, de punctul de vedere masculin al scrierilor care amanuntesc tehnologii erotice vazand un film frantuzesc, in care doua femei isi marturiseau foarte deschis practicile si trairile de cuplu.

Ma gaseam in fata unei lumi ale carei interese si mecanici sexuale le ignorasem. Femeia, cu treburile ei, barbatul, cu ale lui.

Fiecare replica din acest film era stanjenitoare, desi, in esenta, decenta si fara revelatii procedurale. Doar ca nu am avut niciodata ocazia sa asist la un astfel de dialog intim intre doamne. In timp ce ma uitam la film, am avut de mai multe ori senzatia ca fac un lucru, daca nu reprobabil, oricum dezamagitor. Ca si cum m-as fi uitat prin gaura cheii in camera unde amanta isi punea la punct igiena pentru misterioasa intalnire care o astepta.

Cartile de educatie sexuala scrise de barbati - si, de cele mai multe ori, explicit spre folosinta acestora - contin tot felul de retete si indreptare de eficientizare a actului sexual. Discret sau aproape niciodata din directia intereselor trupesti ale femeii. Ce era deosebit in filmul frantuzesc - regizat tot de o femeie si pe un scenariu cu un control feminin decisiv - era dezinvoltura dialogului. Nici un moment nu s-a pus chestiunea prioritatii. Era de la sine inteles ca barbatul, asupra caruia doua femei experimentau un tip de relatie in trei nevicioasa, probatorie in sens afectiv si erotic, nu era decat un subiect ca oricare altul, nu masculul unic care ne credem noi, barbatii, ca suntem intr-un vizavi foarte temperamental cu femeia. Civilizat, dialogul nu lasa dubiu in privinta ideii de daruire. Barbatii cred ca femeia li se daruieste, cand in fapt femeia conduce partida. E vorba despre femeia secolului al XXI-lea, care nu mai depinde economic de barbat si careia societatea nu-i mai poate impune nici o ipocrizie si nici un fel de subordonare. Uitandu-ma la film cu ochii mari de uimire si de intelegere, am inteles ca, intr-o societate in care femeia isi decide singura directia in viata, barbatul n-are nici o scapare. E al doilea factor al ecuatiei.

E foarte probabil sa inceapa sa apara curand culegeri de cugetari si aforisme despre barbati scrise de femei. Englezoaicele, desi ca romanciere - si inca de doua secole - sunt la fel de citate ca barbatii romancieri, nu au cutezat sa impuna adevarul erotic al femeii in relatia de cuplu. Parca ar fi asteptat sa se trezeasca si alte tari. Copiii facuti in vitro reprezinta cel mai mic dintre necazurile care-i asteapta pe barbati intr-un veac al femeii emancipate din punct de vedere economic si sexual. Vine, iata, epoca barbatului de unica folosinta!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.