Sustinatorii lui Adrian Nastase pregatesc pentru saptamana viitoare o scrisoare in care vor sa ii ceara lui Mircea Geoana revenirea fostului premier intr-o functie importanta in partid. Pe de alta parte, presedintele PSD organizeaza pentru finalul
Sustinatorii lui Adrian Nastase pregatesc pentru saptamana viitoare o scrisoare in care vor sa ii ceara lui Mircea Geoana revenirea fostului premier intr-o functie importanta in partid. Pe de alta parte, presedintele PSD organizeaza pentru finalul saptamanii o intalnire informala a conducerii pentru a stabili detaliile Consiliului National.
Intarirea conducerii prin revenirea lui Adrian Nastase intr-o functie importanta si stabilirea rapida a unei date pentru Consiliul National sunt cele doua puncte centrale ale scrisorii care va fi trimisa saptamana viitoare presedintelui PSD, Mircea Geoana. "Ostracizarea unor membri reprezentativi pentru partid trebuie sa inceteze", ne-a spus un deputat din jurul fostului premier. Reprezentanti ai grupului de sprijin al lui Nastase considera ca prin aceasta scrisoare doresc sa testeze si reactia colegilor fata de o asemenea initiativa. "Trebuie sa masuram in interiorul partidului sprijinul pentru acest demers", ne-au declarat sursele citate. Mai mult, sustinatorii fostului sef al PSD vor sa ii ceara lui Mircea Geoana sa stabileasca o data pentru Consiliul National si sa nu incerce sa amane organizarea acestuia. Intentia lor vine dupa ce in ultimul Birou Permanent al PSD, Ion Iliescu i-a cerut imperativ lui Geoana sa il anunte pana sambata cand are de gand sa organizeze Consiliul National. In replica, grupul din jurul presedintelui PSD nu da semne de ingrijorare, considerand ca cei care sustin revenirea lui Nastase nu au si putere de decizie. Mai mult, ei vor dezbate subiectul la intalnirea programata de Geoana pentru sfarsitul acestei saptamani. Presedintele social-democratilor justifica amanarea Consiliului National prin faptul ca filialele nu i-au prezentat nominalizarile pentru alegerile locale. De altfel, el a lasat sa se inteleaga in dese randuri ca nu este de acord cu o revenire a lui Nastase si ca structura de conducere stabilita la Congres nu va suferi modificari. Nastase nu reprezinta singura problema a lui Geoana, acesteia adaugandu-i-se si Marian Vanghelie. Surse din PSD Bucuresti ne-au declarat ca primarul de la cinci i-a criticat la ultima intalnire a filialei pe Geoana, Nastase si Iliescu, acuzandu-i ca ii blocheaza accesul catre Primaria Generala.
Reprezentanti ai celor doua tabere sustin ca pana la mijlocul lunii februarie revenirea lui Nastase in zona de centru a partidului se va transa intr-un fel sau altul, lasand sa se inteleaga ca nici una dintre parti nu este dispusa sa renunte sau sa accepte o solutie de compromis.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.