Pentru amatorii de “altceva music”, nu ezitati sa treceti maine, 2 februarie, pe la Fabrica, unde Al Jawala isi vor lansa noul album, intitulat sugestiv “Lost in Manele”.


Aduce putin cu Gogol Bordello,

Pentru amatorii de “altceva music”, nu ezitati sa treceti maine, 2 februarie, pe la Fabrica, unde Al Jawala isi vor lansa noul album, intitulat sugestiv “Lost in Manele”.

Aduce putin cu Gogol Bordello, putin cu Goran Bregovic, insa sound-ul lor etno/balcanic cu ingemanari de “big beats” se constituie intr-o fuziune inedita a stilului trupei Äl Jawala. Cu concerte din Franta pana la Marea Neagra, Krischan Lukanow (tenor si alto-saxofon), Steffi Schimmer (alto-saxofon), Daniel Pellegrini (tobe, percutie sI digeridu), Markus Schumacher (tobe sI percutie) si Daniel Verdier (chitara bass) sunt cei 5 membri ai formatiei Al Jawaja, o trupa care nu a ezitat sa uimeasca audientele cu sound-ul distinct si inovator din zona Balkan Soul/Dance Beat, aducand radacinile gypsy pe ringul de dans. O trupa de muzicieni virtuosi, care combina in muzica lor franturi de culturi si influente, sunete si instrumente dintre cele mai variate si neasteptate.

SUNETUL CULTURILOR. Amalgam indraznet de jazz, funk, ritmuri balcanice si drum'n bass, Al Jawala este, fara nici o indoiala, un concept ce trebuie experimentat live. Cu teme preluate de la Stereo Mc's si din repertoriul gypsy si armonizate cu un jazz puternic sustinut de percutie si saxofoane, aceasta trupa ce vine din Freiburg (Germania) reuseste sa rupa orice bariera culturala si prejudecati. Concertul din Bucuresti face parte din turneul de promovare a celui mai nou album al lor, “Lost in Manele”. “Suntem mandri si bucurosi ca Romania este prima tara unde ne vom lansa albumul “Lost in manele”, care va fi distribuit national in toate magazinele de profil. Ne face o deosebita placere sa cantam din nou aici. Anul trecut, am cantat la Plai Fest in Timisoara unde publicul a fost fantastic” declara Krischan Lukanow.

Balkan Big BeatsProvocatori, fascinantI, cosmopolitani si totusi accesibili, Al Jawala au cucerit publicul inca de la debutul lor din 2000. Timp de trei ani, cei 4 muzicieni concerteaza ca “street performers” pe intreg teritoriul Germaniei precum si la festivaluri din Germania, Elvetia si Franta. Un an mai tarziu devin quintet odata cu cooptarea in grup a bassistului Daniel Verdier. "Live at Jazzhaus Freiburg", primul album al trupei lansat in 2005, reprezinta debutul discografic in formula completa. Al Jawala primeste Premiul pentru Cultura 2005 oferit de Primaria Emmendingen. In 2005, Al Jawala concerteaza pentru prima data in Romania in cadrul festivalului Stufstock Vama Veche, urmand concertele de la Stufstock 2006 si Plai - Timisoara in 2007, precum si alte reprezentatii live in Cluj, Bucuresti sau Timisoara. Anul trecut, trupa castiga "Creole-Award", premiul World Music pentru cea mai buna trupa din Germania. (premiul juriului si premiul publicului). Albumul "Lost in Manele" e lansat oficial tn Germania, in 2007, cu ocazia sarbatoririi a 500 de ani de existenta a universitatii din Freiburg.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.