Profit operational de aproximativ 10 mil. euro in 2007
Retailerul estimeaza afaceri de 350 mil. euro anul acestaOperatorul de magazine cu produse electronice, electrocasnice si IT&C Altex a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste
Profit operational de aproximativ 10 mil. euro in 2007
Retailerul estimeaza afaceri de 350 mil. euro anul acestaOperatorul de magazine cu produse electronice, electrocasnice si IT&C Altex a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 300 de milioane de euro, in crestere cu mai mult de 30% fata de anul 2006 si peste estimarile companiei. "Anul trecut am avut o cifra de afaceri de peste 300 de milioane de euro, potrivit rezultatelor preliminare. Astfel, am reusit sa depasim estimarea initiala", a declarat agentiei Mediafax directorul general executiv al Altex, Adrian Urda. Compania a anuntat in luna august a anului trecut ca Altex isi propune sa obtina o cifra de afaceri de 300 de milioane euro. Anul acesta, Altex estimeaza ca va atinge o cifra de afaceri de peste 350 milioane euro, iar in 2009 intentioneaza listarea companiei la Bursa.
De asemenea, retailerul a inceput demersurile pentru extinderea pe pietele din sud-estul Europei si intentioneaza ca in anul 2008 sa deschida in Bulgaria primul magazin din afara tarii. Retailerul a avut in 2007 un profit operational de aproximativ 10 milioane de euro. Altex a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 230 de milioane de euro si pierderi de 4 milioane de euro.
Compania, controlata de omul de afaceri Dan Ostahie, opereaza reteaua Media Galaxy, care include 16 magazine cu suprafete de vanzare de mari dimensiuni, si aproximativ 80 de unitati Altex, Altex Megastore si Digit'Up. Magazinele Altex sunt specializate in comertul produselor electronice si electrocasnice pe suprafete medii si mici, iar reteaua Digit'Up comercializeaza produse si servicii IT si GSM, precum si aparatura foto-video.
Altex isi propune sa accelereze, fata de anul trecut, expansiunea magazinelor, printre proiectele anuntate fiind deschiderea a patru Media Galaxy la Braila, Iasi, Suceava si Bacau, in cadrul unor parcuri de retail.Vanzari cu peste 130% mai mari - in luna decembrieAltex, retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C, a inregistrat in luna decembrie a anului trecut vanzari cu peste 130% mai mari comparativ cu vanzarile medii lunare raportate in 2007.
"Categoriile cu cele mai mari cresteri au fost produsele electronice - televizoare LCD si plasma, in mod special - camerele foto si video, consolele, precum si CD-urile cu muzica sau filme. Aceste categorii de produse au inregistrat vanzari cu aproximativ 200% mai mari decat media anului trecut", au adaugat reprezentantii Altex. Tot in luna decembrie 2007, grupul Altex a inregistrat cresteri ale vanzarilor cu peste 100% si pe segmentele IT, in special la produse precum laptop-uri, sisteme desktop, monitoare, dar si GSM. Pentru anul 2007, reprezentantii Altex estimeaza o cifra totala de afaceri de peste 300 milioane euro si un indice de profitabilitate de aproximativ 2%, la o cota de piata de 26%. In prima jumatate a anului trecut, strategia Altex s-a concentrat pe modernizarea si dezvoltarea celor doua retele, Altex Megastore si Media Galaxy, valoarea investitiilor ridicandu-se la 5 milioane euro.Investitii de peste 2,5 mil. euro in reteaua de magazine Digit'Up in 2008Grupul Altex a lansat oficial in luna noiembrie reteaua de magazine Digit'Up, care succede lantului Altex Digital, in care va investi peste 2,5 milioane euro pana la sfarsitul anului 2008.
"In urmatorii trei, pana la cinci ani vom deschide 100 de magazine Digit'Up, iar pana la sfarsitul anului 2008 speram sa numaram o retea de 50 de magazine. Investitia medie intr-un magazin Digit'Up este de 50.000 euro, iar suprafetele medii pentru o astfel de unitate vor fi in jurul a 100 de metri patrati", a spus Cristian Camara, brand-manager Digit'Up.
Potrivit acestuia, magazinele vor fi deschise in toate orasele mari din tara, precum si in orase mai mici, dar care sa aiba minimum 30.000 de locuitori. In magazinele Digit'Up vor fi comercializate camere foto, telefoane mobile, sisteme de navigatie, laptop-uri, precum si servicii pentru aceste echipamente, cum ar fi IPTV. "Pentru anul 2008, noi speram ca reteaua Digit'Up sa realizeze 10% din cifra de afaceri a grupului, undeva in jurul a 30 milioane euro", a mai spus reprezentantul Altex.
Partenerii retelei de magazine Digit'Up sunt fabrica de calculatoare Complet Electro Serv (CES), operatorul Orange si Techno Bridge care furnizeaza servicii de telefonie VoIP, IPTV si Internet broadband. Reteaua de magazine Digit'Up numara in prezent opt unitati, iar cel de-al noualea magazin se va deschide sambata, la Galati, in locul fostului magazin Altex Digital.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.