In aceasta saptamana, Editura Polirom va lansa o lucrarea de referinta in domeniul relatiilor internationale: „Dictionar de relatii internationale. Secolul XXI", coordonat de Maurice Vaisse, specialist in probleme de politica externa si de apar
In aceasta saptamana, Editura Polirom va lansa o lucrarea de referinta in domeniul relatiilor internationale: „Dictionar de relatii internationale. Secolul XXI", coordonat de Maurice Vaisse, specialist in probleme de politica externa si de aparare. Tradus de Marius Roman, Dictionarul... a aparut in seria „Relatii internationale" (coordonatori: Lucian-Dumitru Dirdala si Andrei Miroiu) a colectiei „Collegium". Fara indoiala, studentii relatii internationale, politologie, istorie, diplomatii si toti cei interesati de domeniul relatiilor internationale vor beneficia de un reper competent. De asemenea, lucrarea se adreseaza si publicului larg, interesat sa afle mai multe din „universul" politicii internationale. Pentru ca secolul XX a fost marcat pe plan international de profunde framantari care au schimbat harta lumii.
Cele doua razboaie mondiale, Razboiul Rece, decolonizarea si constituirea Lumii a Treia sau prabusirea blocului comunist au insemnat rasturnari de aliante, modificari ale granitelor, disparitia unor state si nasterea altora noi. Maurice Vaisse, specialist in probleme de politica externa si de aparare, preda istoria relatiilor internationale la Institutul de Studii Politice din Paris.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.