Edilul a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, Planul Urbanistic Integrat croit pe cele 30 de zone ale sectorului. "Am facut un PUI. Stiu ca multora le vine greu sa creada ca in mai putin de un an voi finaliza toate aceste lucrari, insa, in ca
Edilul a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, Planul Urbanistic Integrat croit pe cele 30 de zone ale sectorului. "Am facut un PUI. Stiu ca multora le vine greu sa creada ca in mai putin de un an voi finaliza toate aceste lucrari, insa, in calitate de edil, imi asum personal responsabilitatea pentru realizarea investitiilor. Am condus direct toate fazele de elaborare ale acestui Plan, stiu cum a fost gandit si cum a fost proiectat. Vor fi desfasurate simultan intre 10 si 11 tipuri diferite de lucrari, astfel ca majoritatea proiectelor le veti vedea concretizate in lunile urmatoare", a declarat Inimaroiu.
Primarul are ambitii mari: 22.000 de locuri noi de parcare, 470 de strazi si alei reabilitate sau asfaltate, 121 de spatii de joaca si 250 de locuri de recreere. Fondurile puse la bataie depasesc 300 de milioane de lei. "Am alocat 142 de milioane din bugetul local, iar restul dintr-un credit extern contractat prin licitatie de la Banca Dexia Comunal. Imprumutul este pe 18 ani, cu dobanda de 8% pe an si perioada de gratie de 30 de ani. Gradul de indatorare a bugetului este de 5%", a precizat Inimaroiu. PUI-ul este insotit de o brosura cu ilustratii realizate de actorul Iurie Darie - prezent la eveniment cu sotia sa Anca Pandrea. Tiparita in 10.000 de exemplare, din bani proprii, brosura raspunde la toate intrebarile pe care primarul anticipeaza ca i le vor adresa oamenii - prima fiind de ce nu a realizat pana acum aceste proiecte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.