Traficul feroviar ar putea fi oprit maine dimineata la ora 7 deoarece sindicalistii feroviari  sunt nemultumiti de oferta salariala pentru 2008. Sindicalistii doresc o majorare de salarii de 18 procente, insa, Mninistrul Transporturilor, Ludovic

Traficul feroviar ar putea fi oprit maine dimineata la ora 7 deoarece sindicalistii feroviari sunt nemultumiti de oferta salariala pentru 2008. Sindicalistii doresc o majorare de salarii de 18 procente, insa, Mninistrul Transporturilor, Ludovic Orban a spus ca salariile la CFR se vor majora cu 8%, in doua etape, asa cum s-a intamplat si anul trecut.

"Anul trecut au avut loc o crestere salariala in doua trepte, de aproximativ 10% si 10,5% in octombrie. (...) Aceasta crestere a trebuit sa suplineasca un dezavantaj creat in special in mandatul ministrului Dobre, cand au fost inghetate, o buna bucata de timp, salariile din calea ferata", a explicat Ludovic Orban. Majorarile salariale anuntate de Guvern sunt mai mici decat au propus sindicatele la negocierile anterioare, insa Orban a precizat ca guvernul respecta politica de crestere a veniturilor din sectoarele bugetare si este deschis negocierilor. " Daca nu se ajunge la un consens, sigur nu vor mai circula trenurile", a spus Radmilo Felix, Secretrul general al Federatiei Mecanicilor de Locomotiova.

BANI. "Sindicalistii ajunsesera miercuri la un consens privind salarizarea pe 2008, ba chiar se semnase si procesul-verbal de incheiere a negocierilor pentru societatea CFR Marfa. Apoi a aparut 'Memorandumul>> care nu mai permite cresterea salariala asupra careia ne-am inteles. Mai mult, nici Hotararea de Guvern privind salariul minim pe economie nu se mai respecta", a explicat Radmilo Felix.

Salarizarea convenita prin Contractele Colective de Munca la nivelul unitatilor feroviare are valabilitate pana la 31 ianuarie 2008, avand un nivel minimal de 450 lei. La ultimele negocieri, reprezentantii sindicalistilor au fost de acord cu oferta administratiilor feroviare de crestere a salariului minim, de la 1 ianuarie, la 500 de de lei si de la 1 mai la 570 de lei, cu incheierea unui act aditional la contractele colective de munca valabil pana la 31 decembrie 2008.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.