Premierul ucrainean Iulia Timosenko cauta sprijinul UE in razboiul gazelor dintre Kiev si Moscova. Aflata in vizita la Bruxelles, Timosenko a cerut UE sa ia in considerare proiectul gazoductului White Stream ca alternativa pentru Nabucco. Acesta din
Premierul ucrainean Iulia Timosenko cauta sprijinul UE in razboiul gazelor dintre Kiev si Moscova. Aflata in vizita la Bruxelles, Timosenko a cerut UE sa ia in considerare proiectul gazoductului White Stream ca alternativa pentru Nabucco. Acesta din urma ar trebui sa tranziteze Romania. Timosenko a cerut si sprijin financiar european pentru modernizarea retelelor ucrainene de transport al hidrocarburilor. Totodata, premierul ucrainean a precizat ca Ucraina nu se va folosi de pozitia de membru al Organizatiei Mondiale a Comertului, pe care o va dobindi in curind, pentru a bloca aderarea Rusiei la OMC. Kievul va cere in schimb ca Moscova sa aplice un tratat de liber schimb incheiat in 1993, care ar favoriza net schimburile comerciale ale Ucrainei si pe care Rusia a refuzat, pina acum, sa-l aprobe. (R.C)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.