SINAIA - Obligat-fortat, toata lumea pe cablu!!!
Turistii care doresc sa ajunga cu masina din Sinaia la Cota 1.400 vor trebui sa plateasca o taxa de ecologizare la intrarea in Parcul Natural Bucegi. In aceste conditii, schiorii vor fi nevoit

SINAIA - Obligat-fortat, toata lumea pe cablu!!!
Turistii care doresc sa ajunga cu masina din Sinaia la Cota 1.400 vor trebui sa plateasca o taxa de ecologizare la intrarea in Parcul Natural Bucegi. In aceste conditii, schiorii vor fi nevoiti sa foloseasca telegondola primariei sau telecabina veche.

Aparitia telegondolei la Sinaia nu a fost privita cu entuziasm de catre schiori, care au observat imediat ca instalatia ar fi fost mult mai utila daca ar fi facut legatura din oras direct la Cota 2.000 sau daca ar fi fost amplasata in Valea Dorului, acolo unde telescaunul celor de la Teleferic Prahova face cu greu fata numarului mare de turisti.

PEDEAPSA. Pentru ca sunt obraznici si nu vor sa foloseasca transportul pe cablu chiar din oras, schiorii vor trebui sa plateasca o taxa de ecologizare care va fi impusa de Primaria Sinaia celor care vor sa ajunga cu masina la Cota 1.400. Decizia i-a infuriat atat pe schiori, cat si pe localnici, care sunt din ce in ce mai nemultumiti de felul in care arata statiunea prahoveana. Edilul Vlad Oprea spune ca valoarea taxei nu a fost stabilita inca, dar pe partii, la coada la telescaun sau pe terasa de la cabana din Valea Dorului se vorbeste ca "birul" va fi de 100 ron. "Taxa are rolul de a descuraja accesul cu masina pe munte si o vom pune in aplicare abia dupa ce vom repara drumul care merge la Cota 1.400", a declarat primarul statiunii.

BRAVO, APLAUZE!!! In urma ninsorilor cazute zilele trecute, stratul de zapada pe partiile din Valea Dorului depaseste un metru grosime. De asemenea, se poate cobori pe Carp pana la Cota 1.400. Primaria Sinaia a reusit sa omologheze toate pistele de schi din statiune, astfel ca schiorii au sanse mult mai mici sa se accidenteze sau sa se rataceasca. Pe partia Scandurari a fost amenajat si un snowpark imens.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.