PRODUSUL ZILEI
Aceste paste fainoase sunt facute din spelta, o specie de cereala primitiva, nemodificata de 8.000 de ani. Ingredientele folosite la prepararea lor sunt faina ecologica integrala din spelta si apa. Faina integrala contine intr

PRODUSUL ZILEI
Aceste paste fainoase sunt facute din spelta, o specie de cereala primitiva, nemodificata de 8.000 de ani. Ingredientele folosite la prepararea lor sunt faina ecologica integrala din spelta si apa. Faina integrala contine intregul bob de spelta si pastreaza toate componentele acestuia, iar apa provine de la un izvor de munte.

BENEFICII. De ce sa consumam cereale din spelta? Pentru ca acest tip de grau - cea mai veche dintre cereale si stramosul graului comun - reuneste in mod ideal avantajele unei hraniri integrale: pe langa un continut ridicat de fibre, este bogat in vitaminele A, E, B1, B2 si in niacina (vitamina PP). De asemenea, si continutul de acizi grasi esentiali si de minerale (fier, magneziu, fosfor si calciu) din spelta este mai ridicat decat la alte soiuri de cereale. Graul spelta stimuleaza metabolismul si activitatea rinichilor si dezintoxica organismul.

TRATAMENT. Graul spelta are efecte deosebite in anumite boli. De exemplu, in comparatie cu alte alimente, produce mai putine alergii. Combinatia particulara de nutrienti oferita de graul spelta poate reprezenta o hrana speciala pentru persoanele ce prezinta migrene, ateroscleroza sau diabet si poate lupta impotriva unor boli de inima si a cancerului. Dieta pe baza de grau spelta a dat rezultate bune si in cazul suferinzilor de neurodermite - o boala de piele larg raspandita. De asemenea are efect pozitiv asupra sistemului nervos.

CURAT. De ce sa consumam un produs din spelta bio? Pentru ca este mult mai sanatos, nu contine E-uri, substante chimice de sinteza si alte "otravuri" continute in alimentele conventionale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.