Producatorul american de solutii de securitate Symantec a deschis, ieri, la Bucuresti, biroul oficial din Romania si estimeaza pentru acest an o crestere de 70% a cifrei de afaceri pe piata locala, obiectivul pentru anul 2009 fiind o cota de 50% din sectorul autohton al solutiilor antivirus, informeaza Mediafax.
"Pentru acest an, ne dorim sa ajungem la o cifra de afaceri comparabila cu cea din Ungaria, unde suntem prezenti de mai multi ani, deoarece piata romaneasca are un potential mai mare decat cea ungara", a declarat directorul pentru Romania, Gabriel Tomescu.
Biroul local Symantec va functiona ca reprezentanta a companiei americane, principalele obiective fiind promovarea produselor si acordarea de asistenta tehnica clientilor si partenerilor de pe piata locala. "Piata din Romania a inregistrat o crestere semnificativa si, prin urmare, era timpul sa deschidem biroul de reprezentare in aceasta tara", a declarat directorul de marketing pentru Europa de Est al companiei, Hedvig Bartha. Comercializarea produselor Symantec se va realiza prin reteaua distribuitorilor locali - Romsym Data si Omnilogic. Anul viitor, Symantec Romania intentioneaza sa angajeze sase persoane pentru biroul din Bucuresti. De asemenea, compania va instrui, incepand cu 2008, cel putin 200 de specialisti ai partenerilor si ai clientilor, pe diferitele sale tehnologii. Solutiile Symantec sunt destinate in prezent, in pondere egala, companiilor mici si mijlocii si sectorului marilor companii.
"Vreau sa cresc ponderea in totalul vanzarilor noastre a segmentului firmelor mici si mijlocii. Cu ajutorul retelei existente de parteneri, ne vom concentra atat pe companiile mici si mijlocii din Bucuresti, cat si din tara", a spus Tomescu. De asemenea, in acest an compania isi va dezvolta reteaua de parteneri din tara, iar un alt obiectiv prevede ca solutiile sale sa fie testate de toate marile companii. Vanzarile din Romania ale Symantec au fost realizate anul trecut prin compania Romsym Data, in proportie de 60%, prin Omnilogic, in proportie de 40%. Solutiile Symantec reprezinta 25% din veniturile Romsym Data, care au atins anul trecut sapte milioane de euro. Oficialul Symantec Romania a adaugat ca la vanzarile de produse prin cei doi distribuitori autorizati se adauga si contractele directe incheiate de integratorii de sistem cu alti parteneri externi. Producatorul american de solutii de securitate a raportat, pentru al treilea trimestru al anului fiscal, incheiat pe 28 decembrie, venituri de 1,52 miliarde dolari, cu 15% peste nivelul intervalului similar din anul fiscal anterior. Pentru intregul an fiscal, care se va incheia pe 28 martie, compania estimeaza ca veniturile sale se vor incadra intre 5,83 si 5,87 miliarde dolari.