Autoritatile vor incepe in acest an realizarea de studii in vederea gasirii unui amplasament pentru o noua centrala nucleara, a carei constructie este estimata sa inceapa in jurul anului 2020. Constructia unei noi centrale nucleare, pe langa cea de l
Autoritatile vor incepe in acest an realizarea de studii in vederea gasirii unui amplasament pentru o noua centrala nucleara, a carei constructie este estimata sa inceapa in jurul anului 2020. Constructia unei noi centrale nucleare, pe langa cea de la Cernavoda, a fost anuntata de premierul Calin Popescu Tariceanu in toamna anului trecut.

Noua centrala ar putea sa nu mai utilizeze tehnologie canadiana tip CANDU, ci tehnologii mai avansate si care sa fie disponibile la acel moment, a declarat miercuri directorul Directiei Politici Energetice din Ministerul Economiei si Finantelor, Alexandru Sandulescu.
El a adaugat ca in procesul de constructie a reactoarelor nucleare trei si patru ale centralei de la Cernavoda, autoritatile continua negocierile cu toate cele sase companii care au fost selectate anul trecut pentru formarea unei companii de proiect. Companiile care au fost selectate anul trecut pentru negocieri in vederea formarii societatii mixte care sa construiasca reactoarele trei si patru sunt CEZ (Cehia), Electrabel (Belgia), Enel (Italia), ArcelorMittal (Galati), RWE (Germania) si Iberdrola (Spania).
Alexandru Sandulescu a mai spus ca in cazul in care dupa formarea societatii mixte una din companii ar dori sa se retraga, participatia acesteia in proiect ar putea sa fie impartita intre celelalte companii. O alta alternativa a situatiei in care o companie se retrage este atragerea unui partener agreat de toate celelalte firme implicate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.