Compania germana RWE va fi desemnata oficial cel de-al saselea partener la proiectul gazoductului Nabucco in data de 5 februarie, potrivit lui Hilmi Guler, ministrul turc al energiei.


"Turcia este hotarata sa vada finalizat

Compania germana RWE va fi desemnata oficial cel de-al saselea partener la proiectul gazoductului Nabucco in data de 5 februarie, potrivit lui Hilmi Guler, ministrul turc al energiei.

"Turcia este hotarata sa vada finalizat proiectul Nabucco, participarea RWE fiind de natura sa accelereze proiectul” a declarat Guler, citat de Reuters. "Botas a aprobat selectarea RWE ca cel de-al saselea partener in consortiu, iar parteneriatul va fi facut oficial in cadrul unei ceremonii din Viena, pe 5 februarie” a mai spus Guler.Amanarea deciziei Botas, compania turca de stat in domeniul gazelor naturale, a fost determinata de anumite detalii administrative aparute in cadrul acesteia. Botas reprezinta Turcia in cadrul proiectului Nabucco. Gazoductul va avea 3.000 de kilometri lungime si va transporta gaze naturale din regiunea Marii Caspice pana in centrul de depozitare din Baumgartden, Austria. Costurile pentru construirea acestuia se ridica la 4,6- 5 miliarde de euro. Gazoductul ar trebui sa fie gata in 2011, data la care prin intermediul lui vor fi transporati 8 miliarde metri cubi de gaze, urmand ca in 2030 cantitatea de gaze transportata sa ajunga la 25 miliarde de metri cubi.

Actionarii actuali ai proiectului sunt OMV, MOL, Transgaz, Bulgargaz si Botas. OMV mai discuta si implicarea SOCAR, compania azera din domeniul hidrocarburilor, in construirea conductei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.