Roche Group a anuntat o crestere globala a vanzarilor, la sfarsitul anului 2007, cu 10% mai mult fata de anul precedent, cifra de afaceri inregistrata fiind de 46 miliarde de franci elvetieni (CHF). Acesta este al saptelea an consecutiv in care Grupu
Roche Group a anuntat o crestere globala a vanzarilor, la sfarsitul anului 2007, cu 10% mai mult fata de anul precedent, cifra de afaceri inregistrata fiind de 46 miliarde de franci elvetieni (CHF). Acesta este al saptelea an consecutiv in care Grupul Roche inregistreaza o crestere semnificativa a vanzarilor.
Divizia de farmaceutice, Roche Pharmaceuticals, a raportat vanzari-record de 36,8 miliarde CHF, in crestere cu 11% fata de anul precedent si peste media pietei farmaceutice mondiale, care a crescut in 2007 cu aproximativ 6%. Aceste vanzari se datoreaza in special cererilor deosebite inregistrate de Roche Pharmaceuticals pentru produse-cheie din portofoliul de oncologie, transplant, anemie si virologie. Peste 50% din valoarea vanzarilor inregistrate de divizia de farmaceutice se datoreaza produselor destinate tratamentului cancerului.
Franz B. Humer, presedintele Grupului Roche, este de parere ca firma trebuie sa-si pastreze locul de lider de piata. "Traditia in inovatie, reteaua globala de cercetare in domeniul farmaceutic, pozitia de lider in biotehnologie si diagnostice, linia de cercetare foarte puternica, dar mai ales sinergia dintre divizia de diagnostice si cea de farmaceutice ne confera o excelenta pozitionare pentru viitor si un avantaj competitiv pe termen lung".
De asemenea, valoarea dividendelor per actiune, oferite actionarilor companiei, a crescut cu 35%, de la 3,40 in 2006 la 4,60 CHF in 2007, reprezentand cel de-al 21-lea an consecutiv in care valoarea dividendelor per actiune creste.Roche a preluat Ventana Medical Systems pentru 3,4 mld. dolariRoche a anuntat preluarea companiei americane Ventana Medical System, in urma unei oferte imbunatatite de 3,4 miliarde de dolari, consolidandu-si astfel divizia de diagnostice si pozitia de lider mondial in sisteme de diagnosticare in vitro si terapii oncologice. Roche a lansat prima oferta pentru Ventana in luna iulie a anului trecut, la o valoare de 75 de dolari pe actiune, achizitia incheindu-se acum la o valoare de 89,5 dolari pe actiune.
Preluarea va avea un impact minim asupra marjelor de profitabilitate si a profitului pe actiuni ale Roche, a afirmat seful diviziei Roche Diagnostics, Severin Schwan.
"Suntem multumiti ca am reusit sa ajungem la o intelegere cu Ventana. Consideram ca oferta noastra aduce o valoare semnificativa actionarilor Ventana si ca aceasta achizitie contribuie la consolidarea avantajelor competitive ale Roche. Ca urmare a fuziunii, noua companie va fi excelent pozitionata pentru a extinde strategia globala a Ventana si impreuna vom putea dezvolta in continuare terapii tintite, diferentiate clinic si eficiente. Le uram bun venit angajatilor si echipei manageriale a Ventana in cadrul grupului Roche si ne propunem ca impreuna sa dezvoltam produse inovatoare, in beneficiul clientilor nostri", a declarat Hummer.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.