Mai multi elevi de la cel mai bun liceu sustin ca sint terorizati de profesorul de fizica.

Elevii clasei a X-a E de la Colegiul National „Ferdinand I", cotat drept cel mai bun liceu din judetul Bacau, refuza sa mai faca orele de fizica cu actualul profesor, Dragos Florescu. 22 dintre cei 25 de elevi ai clasei il acuza pe acesta ca a agresat trei copii si ca orele se desfasoara, in general, intr-o atmosfera de teroare. In plus, tinerii sustin ca Dragos Florescu, director adjunct al Colegiului „Ferdinand I", obisnuieste sa le puna si note foarte mici pentru a-i determina sa vina la meditatii in particular.

Scandalul a izbucnit acum citeva zile, cind, potrivit unui memoriu adresat directiei, profesorul Florescu a intrat nervos la clasa a X-a E si l-a acuzat pe elevul Doroftei Radu „de murdarirea clantei de la laboratorul de fizica cu ketchup. Elevul a fost tras de mina despre care stiam cu totii ca are probleme, de fata, de camasa si impins in usa, dar si pe coridor, pina la laboratorul de fizica". Acolo, spun copiii, desi un alt profesor de fizica, Gheorghe Poraicu, a infirmat ca elevul Doroftei ar fi acela care a murdarit clanta, el a fost tratat la fel de brutal. „La intoarcerea in clasa, profesorul Florescu i-a amenintat pe copii cu lucrari zilnice si corigenta", se mai spune in memoriul semnat de cei 22 de liceeni.

Diriginta clasei, Mariana Hofman, confirma incidentul si povesteste ca tinerii au chemat-o sa relateze ce s-a intimplat. „Erau foarte revoltati, mai ales ca Radu Doroftei a avut mari probleme cu mina si articulatiile lui sint deja lezate. Copiii mi-au spus ca vor sa se faca dreptate, sa fie tratati altfel la orele de fizica si au scris acel memoriu adresat directiunii", ne-a declarat Mariana Hofman.

Parintii lui Radu Doroftei au mers la conducerea scolii, unde au reclamat incidentul. Cit priveste memoriul semnat de elevi, Camelia Popa, presedinta Comitetului de parinti, a refuzat sa dea curs acestuia, inainte ca o sedinta cu parintii sa aiba loc. Si copiii au intimpinat probleme atunci cind au vrut sa-l inregistreze. Pina la urma, citeva zile mai tirziu, la presiunea elevilor si parintilor, directorul colegiului, Adrian Horodnic, a trebuit sa ia act oficial de plingerea facuta. Profesorul Florescu a recidivat insa. Cind s-a aflat ca elevii au semnat un memoriu, el s-a dus in clasa si, sustin copiii, a incercat sa ii intimideze. El a ridicat in picioare un grup de elevi si, nervos ca nu reuseste sa cada la o intelegere privind incidentul cu Radu Doroftei, i-a tras o palma unui alt elev, Adrian Szasz. Acest fapt i-a determinat pe parinti sa ia atitudine, indiferent de pozitia Comitetului de parinti, dar au inceput amenintarile si presiunile din partea altor profesori pentru ca incidentele sa fie trecute sub tacere. Elevii de la a X-a E refuza sa mai faca orele cu profesorul Florescu, dar scandalul este inca in plina desfasurare. Atit elevii din clasa a X-a E, dar si parintii lor, precum si profesorii se tem ca profesorul Dragos Florescu s-ar putea razbuna. De aceea, multi dintre ei refuza sa vorbeasca, desi acum citeva zile aveau toata disponibilitatea. Presa locala a trecut cazul sub tacere. Dragos Florescu este unul dintre cei mai cunoscuti profesori de fizica din oras si a facut meditatii in particular cu foarte multi copii, de la fii de prim-secretari pina la elevi ajunsi acum patroni, ziaristi sau oameni ai legii.

Directorul liceului a refuzat sa comenteze situatia, in timp ce profesorul acuzat neaga toate acuzatiile. Florescu sustine ca, de fapt, elevii l-ar sustine impotriva acuzatiilor unor profesori care nu vor ca el sa ajunga director adjunct.