Supa de telina1 kg telina radacina, 1/2 kg cartofi, 1/4 kg morcov, 1/4 kg ceapa, 2 linguri ulei, paste fainoase, sare.
Preparare: Ceapa tocata si morcovul taiat in cuburi mici se fierb in apa clocotita, adaugand telina si cartofii taiati felii

Supa de telina1 kg telina radacina, 1/2 kg cartofi, 1/4 kg morcov, 1/4 kg ceapa, 2 linguri ulei, paste fainoase, sare.
Preparare: Ceapa tocata si morcovul taiat in cuburi mici se fierb in apa clocotita, adaugand telina si cartofii taiati felii sau in cuburi, mai tarziu pastele fainoase care au fost fierte in prealabil, scurse si clatite cu apa rece, iar in final, smantana, uleiul, sarea, fierbandu-le complet.

Conopida impanata1 kg conopida (o conopida mare), 150 g unt, 1/2 kg cascaval, sare.
Preparare: Intr-o oala se clocoteste apa cu putina sare, in care se introduce conopida intreaga, fierband-o complet; apoi se scoate usor din oala, pentru a nu i se rupe buchetelele. Intre buchetele se introduc feliute de unt si cascaval. Conopida astfel impanata se asaza intr-o tava unsa cu unt si se coace 30 minute la cuptor.

Retete preluate din volumul "Alimentatia echilibrata a omului sanatos. Principiile dietei naturiste", de doctor Pavel Chirila, medic primar boli interne


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.