Procurorii brasoveni au declarat ieri recurs impotriva hotararii de eliberare sub control judiciar a politistului Cristian Cioaca, arestat preventiv sub acuzatia ca a instigat la spargerea adreselor de e-mail ale sotiei sale disparute, Elodia Ghinescu.

Declararea recursului in 24 de ore de la pronuntarea hotararii de catre Curtea de Apel Brasov impune mentinerea lui Cioaca in arest cel putin pana la solutia finala pe care o va da instanta suprema in problema eliberarii sub control judiciar. Doar in cazul in care magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor confirma hotararea de punere in libertate, Cioaca va putea iesi din arest. Potrivit Codului de Procedura Penala, pentru judecarea recursului, instanta suprema are la dispozitie doua zile din momentul in care se primeste dosarul de la Brasov.

Cioaca, cercetat si pentru posibila ucidere a sotiei sale, este acuzat in acest caz ca i-ar fi convins pe acuzatii Marius Nitu si Marius Breazu sa sparga adresele de e-mail ale avocatei, sa transfere datele si sa schimbe parolele de acces.