Comisiile juridice ale Parlamentului au finalizat, ieri, discutiile pe fond asupra modificarii legii privind alegerea senatorilor si deputatilor, sedinta fiind suspendata din lipsa de cvorum pana saptamana viitoare, cand va fi elaborat raportul asupr
Comisiile juridice ale Parlamentului au finalizat, ieri, discutiile pe fond asupra modificarii legii privind alegerea senatorilor si deputatilor, sedinta fiind suspendata din lipsa de cvorum pana saptamana viitoare, cand va fi elaborat raportul asupra acestui act normativ. Parlamentarii juristi au finalizat dezbaterile generale asupra modificarii legii votului uninominal, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea si care a fost declarata neconstitutionala, informeaza Mediafax. Presedintele de sedinta, deputatul PSD Florin Iordache, a anuntat ca cele doua comisii juridice se vor reuni saptamana viitoare intr-o sedinta comuna, pentru a face raportul asupra acestui proiect de act normativ, dupa ce grupurile parlamentare isi vor preciza punctele de vedere pe subiectul legii privind votul uninominal. Cele doua Comisii juridice au ca termen pentru depunerea raportului data de 31 ianuarie. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a propus, la dezbaterea Legii privind introducerea votului uninominal in Comisiile juridice reunite, ca abrogarea actualei legi pentru alegerea membrilor Parlamentului sa fie amanata pana la finalizarea delimitarii colegiilor uninominale potrivit noii legi.Potrivit variantei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, Legea privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului -aflata in prezent in vigoare, prin care senatorii si deputatii sunt alesi prin vot pe liste, potrivit unui sistem proportional - ar urma sa fie abrogata odata cu intrarea in vigoare a noii legi. “Sa nu ne grabim cu abrogarea pana nu avem o lege functionala”, i-a indemnat el pe membrii Comisiilor juridice. Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ca formatiunea din care face parte sustine, la randul ei, ca abrogarea vechii legi sa se faca dupa stabilirea colegiilor uninominale. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a sustinut, in cadrul dezbaterilor din Comisiile juridice reunite, ca lista nationala reprezinta o miza doar pentru partidele care obtin „scoruri serioase” in alegeri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.