Trei companii farmaceutice indiene, Ranbaxy Laboratories, Dr. Reddy's Laboratories (DRL) si Lupin sunt interesate de preluarea Antibiotice Iasi si vor participa la licitatia organizata de Autoritatea pentru Privatizare (AVAS), spune cotidianul Econom
Trei companii farmaceutice indiene, Ranbaxy Laboratories, Dr. Reddy's Laboratories (DRL) si Lupin sunt interesate de preluarea Antibiotice Iasi si vor participa la licitatia organizata de Autoritatea pentru Privatizare (AVAS), spune cotidianul Economic Times. Pretul de pornire a licitatiei pentru vanzarea pachetului de 53% din Antibiotice va fi echivalent cu 200 milioane dolari (130 milioane euro). "Nu putem comenta speculatiile referitoare la achizitii. Totusi, in sectorul medicamentelor generice exista multe oportunitati de achizitii pe pietele emergente, intrucat in aceste regiuni are loc o crestere stabila a profitabilitatii. Evaluarea companiilor-tinta va fi facuta in functie de valoare si economiile potentiale rezultate in urma unei astfel de tranzactii", a declarat directorul general al Ranbaxy Laboratories, Malvinder Singh. Ranbaxy Laboratories si-a stabilit o pozitie puternica in Romania, prin preluarea Terapia Cluj-Napoca, in 2006, dar achizitia unor noi active atractive este justificata, pentru a preveni concurenta unui alt producator indian pe piata romaneasca profitabila. Antibiotice a estimat pentru 2007 o cifra de afaceri de 234,5 milioane de lei si un profit net de peste 30 milioane de lei.
Din actionariatul companiei face parte si SIF Oltenia, cu o detinere de 10,1%, si a existat propunerea ca cele cinci companii de investitii financiare (SIF-uri) sa faca o oferta de preluare a Antibiotice in parteneriat cu Biofarm.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.