AMSTERDAM - Interactivitatea, cheia audiovizualului
Solutii tehnologice pentru educatie, sisteme de home entertainment interactive sunt cateva din inovatiile prezentate la expozitia ISE din Amsterdam. In Amsterdam are loc zilele a
AMSTERDAM - Interactivitatea, cheia audiovizualului
Solutii tehnologice pentru educatie, sisteme de home entertainment interactive sunt cateva din inovatiile prezentate la expozitia ISE din Amsterdam. In Amsterdam are loc zilele acestea un eveniment de re­fe­rinta pentru industria echi­pamentelor audiovizuale. Integrated Systems Europe (ISE), aflat la a 5-a editie, se desfasoara in Amsterdam, in perioada 29-31 ia­nua­rie, la RAI. Nu este nici o me­ta­fora, RAI este centrul expozitional al capitalei olandeze, locatie in care peste 400 de companii isi prezinta inovatiile in materie de sisteme integrate audiovizuale, pe o suprafata de expunere de circa 32.000 de metri patrati. Educatia, in viitor. Dupa un tur al expozitiei, una dintre imaginile care iti raman in minte este cea a unui sistem educational in care creta, buretele si tabla, instrumentele clasice fara de care o ora de matematica, de exemplu, nu ar avea cum sa decurga normal, nu-si mai gasesc locul. Companiile din industria echipamentelor audiovizuale se intrec in solutii tehnologice care sa defineasca viitorul educatiei. Epson prezinta in cadrul expozitiei o gama de proiectoare dedicate acestui domeniu. Modelul EMP 400 We este potrivit pentru a fi folosit impreuna cu panouri digitale, interactive, pe care pot fi facute si salvate apoi note sau modificari ale prezentarilor. Pentru experiente multimedia in cadrul orelor de curs, EMP W5D integreaza, pe langa proiectorul high-definition, un DVD si DivX player si un sistem audio surround. In aceeasi categorie de produse, Hitachi prezinta modelul de proiector ED-A100. Acesta ofera o imagine proiectata de 66 de inch de la numai 42 de centimetri distanta de proiectare, permitand de asemenea interactiunea cu un panou digital. Distractie Nu puteau lipsi din peisaj sistemele de home entertainment. Sistemul Kaleidescape, care poate fi controlat printr-un touch screen sau printr-o telecomanda obisnuita, copiaza automat pe hard disk continutul CD-urilor sau DVD-urilor folosite de utilizator si sorteaza informatiile obtinute, astfel incat accesul ulterior la ele sa fie cat mai facil. Sistemul mizeaza de altfel pe usurinta utilizarii lui, determinata de interfata grafica intuitiva. Tot in cadrul ISE a fost prezentat primul server media din lume compatibil cu amblele formate high-definition, Blu-ray si HD DVD. MediaMax HD este primul server dedicat ambelor formate, care nu necesita nici un fel de configurari manuale prin intermediul interfetelor de tip PC pentru a functiona.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.