Cariera lui Daniel Bouton, presedintele Societe Generale, este pusa in pericol de presiunile politicienilor pentru schimbari la nivelul conducerii, in urma scandalului care a afectat grav imaginea Societe Generale, transmite Reuters.
Bouton si-a oferit demisia imediat dupa descoperirea plasamentelor riscante in valoare de 50 de miliarde de euro facute de traderul Jerome Kerviel, care au provocat bancii pierderi de 4,9 miliarde de euro, dar conducerea l-a sustinut. In ajunul reuniunii conducerii, Societe Generale a fost tinta unor speculatii legate de o posibila oferta de preluare din partea BNP Paribas, iar actiunile bancii au urcat marti cu 10,4%, la 78,45 de euro pe unitate. La deschiderea de ieri a tranzactiilor, actiunile Societe Generale au coborat cu 1,9%, dar la ora 08:21 GMT erau cotate in crestere cu 1,7%, la 79,8 euro pe unitate. Oficialii BNP au refuzat sa comenteze zvonurile, dar o sursa apropiata situatiei a declarat ca nu poate fi exclusa o oferta de preluare a Societe Generale, transmite Mediafax. Asociatia salariatilor actionari ai Societe Generale a decis ieri sa depuna o plangere impotriva bancii franceze dupa anuntul legat de pierderea record de 7 miliarde euro dezvaluita saptamana trecuta.
Asociatia estimeaza ca "este datoria sa sa contribuie la dezvaluirea tuturor detaliilor legate de aceasta frauda, ale carei principale victime sunt actionarii Societe Generale, si mai ales salariatii, actuali si fosti". "Salariatii actuali si fosti ai Societe Generale sunt principalii actionari ai grupului, reprezentand 10% din capital si peste 10% din drepturile de vot in cadrul consiliului de administratie", reiese din comunicat. Mai multe plangeri au fost depuse pana in acest moment impotriva bancii, mai ales din partea micilor actionari, informeaza NewsIn.