Pedeapsa. Un tanar care si-a ucis calul in bataie risca trei ani de puscarie Primul dosar penal pentru maltratarea animalelor a fost intocmit. Este vorba despre un tanar din Stefanesti Arges, care si-a omorat in bataie calul. Veterinarul satului a i
Pedeapsa. Un tanar care si-a ucis calul in bataie risca trei ani de puscarie Primul dosar penal pentru maltratarea animalelor a fost intocmit. Este vorba despre un tanar din Stefanesti Arges, care si-a omorat in bataie calul. Veterinarul satului a incercat sa salveze animalul, dar era prea tarziu. Seful politiei din localitate a vazut imaginile filmate si a fost socat. Imediat omului i-a fost intocmit dosar penal, politistii din Stefanesti devenind, astfel, primii care pun in aplicare noua lege a protectiei animalelor. Barbatul care si-a maltratat animalul risca acum intre 6 luni si trei ani inchisoare si, in cel mai fericit caz, amenda in valoare de pana la o suta de milioane de lei vechi. Politistii avertizeaza ca, incepand din aceasta luna, persoanele care tortureaza animale risca trei ani de puscarie sau amenzi penale care ajung la 100 de milioane de lei vechi. Drept urmare, cainii, pisicile ori animalele de povara din gospodariile taranilor nu mai pot fi nici abandonate la intamplare si nici snopite in bataie. In aceste cazuri, animalele pot fi confiscate prin hotarare judecatoreasca, iar proprietarilor le poate fi interzis dreptul de a detine altele pe o perioada de cinci ani. In plus, noua lege interzice eutanasierea cainilor si pisicilor, cu exceptia celor care sufera de boli incurabile constatate de medicul veterinar. De asemenea, in ceea ce priveste crescatorii de animale de companie, oamenii legii avertizeaza ca puii de caine nu pot fi luati de langa mamele lor inainte sa implineasca varsta de doua luni.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.