Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de vehiculul de investitii Kahn International Advisers Bucuresti prin preluarea controlului unic, direct, asupra Plus GSM Cluj-Napoca, a anuntat, ieri, institutia intr-u
Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de vehiculul de investitii Kahn International Advisers Bucuresti prin preluarea controlului unic, direct, asupra Plus GSM Cluj-Napoca, a anuntat, ieri, institutia intr-un comunicat pentru Mediafax.
"In urma analizei, autoritatea de concurenta a constatat ca, desi operatiunea notificata cade sub incidenta legii, nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurential normal pe pietele relevante identificate", se arata in comunicatul Consiliului.
Concentrarea economica analizata are loc pe piata comercializarii cu amanuntul a produselor, serviciilor si accesoriilor din domeniul telefoniei mobile.
"Din punct de vedere geografic, pietele relevante, in sectorul comercializarii cu amanuntul, sunt piete locale, si anume localitatile unde este prezenta Plus GSM, in cadrul carora se exploateaza puncte de vanzare care pot fi usor accesibile consumatorilor", declara oficialii institutiei.
In cadrul analizei, Consiliul Concurentei a identificat, in cateva din localitatile unde activitatile Kahn International Advisers Bucuresti si Plus GSM se suprapun, piete relevante afectate de aceasta operatiune de concentrare economica. "Avand in vedere faptul ca pe fiecare din aceste piete sunt prezenti, pe langa operatorii de telefonie mobila, si alti intermediari ale caror retele au acoperire zonala si nationala si tinand cont atat de evolutia sectorului de comert cu amanuntul din ultimii ani, precum si de previziunile privind deschiderea de noi magazine/puncte de vanzare, Consiliul Concurentei a apreciat ca efectele acestei operatiuni de concentrare economica asupra mediului concurential nu sunt semnificative", se mentioneaza in comunicat.
Kahn International Advisers, controlat de fondul spaniol de investitii GED Capital, mai detine firmele Dasimpex, Lexor, Dasino Telecom & IT, Dasimpex GSM si GSM Land.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.