Politistii au fost cei mai corupti angajati ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in 2007, potrivit bilantului de activitate al Directiei Generale Anticoruptie pe anul trecut. Ofiterii anticoruptie au intocmit peste 1.000 de dosare,
Politistii au fost cei mai corupti angajati ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in 2007, potrivit bilantului de activitate al Directiei Generale Anticoruptie pe anul trecut. Ofiterii anticoruptie au intocmit peste 1.000 de dosare, insa in instante au ajuns doar 144. Cincizeci si sapte angajati ai MIRA, dintre care 41 de politisti, au fost arestati preventiv in aceste cauze. Din bilant rezulta ca cele mai multe infractiuni au fost comise de politisti, respectiv 91%, in timp ce numarul suspiciunilor de coruptie a scazut in randul angajatilor de la frontiera, a jandarmilor si a functionarilor publici. Anul trecut, un singur ofiter de politie a fost condamnat definitiv pentru fapte de coruptie.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.