Presedintele SSIF Broker, Petru Prunea, a fost amendat de CNVM cu 5.000 lei, pentru nerespectarea regulamentelor pietei de capital la noua dintre cele 20 de sucursale ale societatii, care nu aveau un reprezentant de control intern, informeaza NewsIn.
Potrivit regulamentului autoritatii pietei de capital din Romania, cele noua sucursale in cauza ale SSIF Broker Cluj trebuia sa aiba un reprezentant al compartimentului de control intern, autorizat de CNVM. La subunitatile Broker Cluj care au fost sanctionate a fost interzisa temporar activitatea de investitii financiare, pana la autorizarea angajatilor de control intern.
"Nu sunt noua, ci sunt patru subunitati care dintr-un motiv sau altul, toate de ordin obiectiv, n-au momentan un organ de control. Cate unul se mai marita si pleaca din localitate, pana se face cursul dureaza, altul pleaca in strainatate. Deci patru subunitati momentan nu au organ de control", a declarat ieri Petru Prunea, a mai informat sursa citata.
Presedintele SSIF Broker a precizat ca problema se va rezolva, deoarece a convenit cu CNVM sa trimita la concursul pentru agentii de control intern patru persoane.
"Amenda de 5.000 lei e o chestie normala, pentru ca scapa anul CNVM-ul fara amenda si nu se simt bine daca nu imi dau in fiecare an cate o amenda pentru motive mai mult sau mai putin intemeiate, dar cele mai multe sunt inventate. Cele patru sucursale nu pot elibera extrase de cont", a mai spus Petru Prunea.
De asemenea, CNVM a sanctionat cu o amenda de 2.000 lei reprezentantul Departamentului de control intern din sediul central al SSIF Broker, Adina Maria Moldovan, pentru netransmiterea in termenul legal a documentatiei aferente pentru retragerea autorizatiei unor repezentanti ai compartimentului de control intern.