Partidul Democrat-Liberal a propus organizarea unui grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de adaptare a Parlamentului Romaniei la cerintele Tratatului de la Lisabona, care urmeaza sa reformeze institutiile UE din 2009. Maria Petre, europarlam
Partidul Democrat-Liberal a propus organizarea unui grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de adaptare a Parlamentului Romaniei la cerintele Tratatului de la Lisabona, care urmeaza sa reformeze institutiile UE din 2009. Maria Petre, europarlamentar din grupul PPE si initiatoare a propunerii, sustine ca 'G24 pentru Romania>> ar trebui sa fie format din 12 parlamentari europeni si 12 parlamentari nationali. Componenta politica propusa este urmatoarea: 4 membri PPE-DE (grup care cuprinde PD-L si UDMR), 4 membri PSE (PSD) si 4 membri ALDE (PNL). Grupul din Parlamentul Romaniei ar urma sa fie compus din 2 membri PD-L, 2 membri PSD, 2 membri PNL, 2 membri PRM, 2 membri UDMR, un membru PC si un membru din partea grupului minoritatilor nationale.

Potrivit unui comunicat de presa, Maria Petre sustine ca Grupul ar trebui sa aiba sesiuni lunare la Bucuresti si Bruxelles pentru elaborarea proiectului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.