Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat planurile Rompetrol Holding de a achizitiona aproape in intregime societatea de servicii pentru investitii financiare UniCredit Securities, prin care Dinu Patriciu ar prelua peste 50% din capitalul so
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat planurile Rompetrol Holding de a achizitiona aproape in intregime societatea de servicii pentru investitii financiare UniCredit Securities, prin care Dinu Patriciu ar prelua peste 50% din capitalul societatii, informeaza NewsIn.
In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei decizii, respectiv de la 28 ianuarie, societatea de servicii de investitii financiare UniCredit Securities "are obligatia de a solicita CNVM autorizarea modificarii intervenite in structura actionariatului" in cazul in care este preluata de catre Rompetrol Holding, se mai precizeaza in buletinul afisat pe pagina de Internet a institutiei. In caz contrar, decizia isi va pierde valabilitatea.
Firma de brokeraj UniCredit Securities este detinuta in proportie de 99,9952% de UniCredit Ţiriac Bank.
UniCredit Ţiriac Bank are ca actionari principali Bank Austria Creditanstalt AG, cu 55,2% din capitalul social, Redrum International Investments BV, cu 20,17% din actiuni, si Vesanio Trading Limited, cu o detinere de 20,22%, ultimele doua controlate de omul de afaceri Ion Ţiriac. Banca avea, la sfarsitul anului trecut, o retea de 139 de unitati in 38 de judete.
Grupul UniCredit mai este prezent in Romania si prin UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, HVB Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Produzzioni Accentrate si HVB Banca pentru Locuinte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.