"Astazi e ziua ta..."
Ca si copil si-a dorit foarte mult sa faca muzica si in paralel ar fi vrut sa studieze medicina. Nu putea insa sa vada sange. "Am fost indrumat asa de bine incat nu am ce sa regret", marturiseste artistul. Ovidiu Lipan

"Astazi e ziua ta..."
Ca si copil si-a dorit foarte mult sa faca muzica si in paralel ar fi vrut sa studieze medicina. Nu putea insa sa vada sange. "Am fost indrumat asa de bine incat nu am ce sa regret", marturiseste artistul. Ovidiu Lipan Tandarica implineste
astazi 55 de ani.

"Varsta mea biologica este una, si varsta mea de artist este cu totul alta. Am ramas undeva foarte tanar ca artist. N-am varsta si cred ca este un atu care ma propulseaza in timp... tinerete fara batranete si viata fara de moarte.

Ma degajez de tot ce e lumesc ca sa pot dansa cu stelele in momentul in care bat la tobe. Sunt sincer, curat, fara nici un fel de invinuire. As putea sa pic, sa intru in inconstienta pentru ca nu realizez ce fac. Din cand in cand mai revin, ma privesc si-mi spun: nu-i adevarat, potoleste-te.

In ceea ce priveste grupul Phoenix, de fiecare data cand suntem pe scena ne leaga un fluid special. Fiecare reintalnire a trupei este o renastere. Pe undeva, fiecare din noi traieste sub influenta acestui destin. E o bucurie deosebita, si dorinta mea mare este sa ne aflam in formula aceea, cu Mircea Baniciu.

Traiesc in extreme. Sunt in acelasi timp si foarte conservator si nebun. Sunt liber, imi dau libertate la creatie. Traiesc si momente foarte incordate de creatie, dar se pare ca in ultima vreme, de cand m-am reintors in Romania, in ultimii sapte ani am realizat mai multe CD-uri.

Cred ca am ceva care ma dirijeaza si care imi creeaza o balanta interioara foarte importanta in a crea si a trai linistit cu mine insumi. Este un lucru foarte important. Noaptea-i neagra, ziua-i plina de lumina, Pamantul traieste in amandoua. De aceea nu uita sa razi. Cateodata uit sa rad, si atunci ma invinuiesc. Nu am nici un regret in cariera mea, pentru ca asta mi-am ales, asta trebuie sa duc la bun sfarsit. Chiar daca au fost momente nu tocmai roz. Sunt implinit. Am avut o viata extraordinar de tumultoasa si plina de satisfactii. Sunt un om bogat prin ceea ce fac, sunt impacat cu mine si cu evolutia pe care am avut-o. Imi iubesc libertatea, asta insemnand sa poti fi propriul tau sef, sa poti sa-ti coordonezi timpul, in asa fel incat sa poti sa-ti permiti sa te distrezi, sa te intalnesti cu prietenii si in acelasi timp sa fii foarte activ. Fiind un rebel, nu as fi putut sa stau undeva opt sau zece ore la un birou. Sunt fericit ca este asa. Am un baiat de 18 ani, si lui ii doresc tot binele din lume. Daca mi-as dori ceva special, l-as face pe Dumnezeu sa rada. Pana la urma, totul sta in stele, chiar daca noi suntem cei care pornim vitezele si le schimbam, destinul isi spune cuvantul.

Vreau sa le transmit prietenilor si oamenilor care ma indragesc sa aiba incredere in mine, sa fie alaturi de mine si sper sa nu-i dezamagesc."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.