Locuinte RA-APPS
Curtea Constitutionala (CC) a decis ieri ca anumite prevederi din ordonanta privind utilizarea fondului locativ de protocol, proprie­tate publica a statului, aflat in administrarea RA-APPS, sunt neconstitutionale,
Locuinte RA-APPS
Curtea Constitutionala (CC) a decis ieri ca anumite prevederi din ordonanta privind utilizarea fondului locativ de protocol, proprie­tate publica a statului, aflat in administrarea RA-APPS, sunt neconstitutionale, iar Parlamentul trebuie sa reexamineze actul normativ conform unei cereri anterioare a presedintelui Basescu (foto). Curtea a constatat ca pre­vederea conform careia chiriasii din imobilele RA-APPS isi pot cumpara aceste locuinte prin negociere directa este contrara dispozitiilor Constitutiei, intrucat instituie un regim privilegiat, nejustificat obiectiv si rezonabil. Protectie. CC a mai decis ca aceasta solutie legislativa contravine sub aspectul formarii si incasarii unui pret pentru imobilele vandute si dispozitiilor referitoare la obligatia statului de a asigura protectia concurentei loiale, de va­lo­rificare a tuturor factorilor de productie si de protejare a intereselor nationale in activitatea economica si financiara. Anul trecut, dupa ce proiectul legislativ a fost adoptat de Senat, presedintele Traian Ba­ses­cu a cerut reexaminarea lui si in­locuirea metodei de vanzare a imobilelor din negociere directa cu licitatia. “Va solicit sa eliminati aceste dispozitii, pentru ca licitatia trebuie sa ramana singura metoda de instrainare a bunurilor imobile respective, deoarece reprezinta o puternica garantie anticoruptie si singura cale de acces a publicului la cumpararea acelor imobile”, afirma presedintele in cererea de reexa­minare care a fost respinsa de Senat. El a mai propus ca, daca ofe­ra un pret egal cu alti cum­pa­ra­tori, atunci chiriasii sa poata pastra un drept de preferinta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.