Un deputat britanic si-a angajat fictiv copiii ca asistenti personali, pentru a spori veniturile familiei cu 260.000 de lire.

Parlamentarul conservator Derek Conway este amenintat de o ancheta a politiei, dupa ce a deturnat nu mai putin de 260.000 de lire din fondurile publice in buzunarul propriei familii. Conway s-a folosit de angajarea fictiva a celor doi fii ai sai ca asistenti personali si i-a platit cu pina la 50.000 de lire sterline pe an. Dupa dezvaluirea acestei afaceri de familie, Camera Comunelor l-a suspendat pe Conway pentru zece zile si l-a obligat sa inapoieze o suma de 13.000 de lire sterline, iar Scotland Yardul urmeaza sa decida daca parlamentarul se face vinovat de frauda.

Camera Comunelor a stabilit luni ca este putin probabil ca mezinul familiei Conway, Frederick, 22 de ani, sa-si fi indeplinit obligatia de a lucra 17 ore pe saptamina in echipa tatalui sau. Cu toate acestea, el a fost retribuit, timp de trei ani, cu 45.000 de lire. Acesta scrisese de altfel pe un website ca ii „placea sa doarma" in timp ce studia geografia la Universitatea din Newcastle si era angajat al Camerei Comunelor. Intr-o situatie similara se afla si fratele sau, Henry, 25 de ani, cunoscut pentru excentricitatile sale. Henry a fost deseori vazut in cele mai scumpe baruri de noapte, frecventate si de printii William si Henry. Potrivit „Daily Mail", este foarte putin probabil ca Henry Conway sa fi lucrat ca asistent al tatalui sau, deoarece Universitatea Cambridge, la care este inscris, interzice studentilor sa lucreze in timpul studiilor. Celor doi fii li se adauga sotia deputatului Conway, angajata pe post de secretara a sotului ei.

Potrivit datelor oficiale, 40 de parlamentari britanici si-au angajat rude apropiate in propria echipa, platindu-le din cele 90.000 de lire pe care le primise anual din fondurile publice. Desi numele celor care lucreaza in echipele personale sint facute publice, salariile lor ramin secrete. Deputatii Partidului Liberal Democrat au cerut luni ca publicarea acestor salarii sa devina obligatorie.