Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a fost chemat ieri la DNA in legatura cu dosarul in care este cercetat, alaturi de ministrul Muncii, Paul Pacuraru, pentru fapte de coruptie. La iesirea din sediul DNA, Morega a declarat ca este nevinovat si ca nu a
Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, a fost chemat ieri la DNA in legatura cu dosarul in care este cercetat, alaturi de ministrul Muncii, Paul Pacuraru, pentru fapte de coruptie. La iesirea din sediul DNA, Morega a declarat ca este nevinovat si ca nu are absolut nici o implicare in acest caz. El a spus ca procurorii anticoruptie l-au chemat pentru a-i aduce la cunostinta invinuirile si s-a declarat "uluit" de cele prezentate de acestia.
Avocatul acestuia a spus ca invinuirile sunt referitoare la darea de mita. La intalnirea cu procurorii de ieri a fost invitat si Paul Pacuraru. Ministrul nu s-a prezentat la DNA, spunand ca trebuie sa fie prezent la o sedinta de Guvern. Potrivit Mediafax, Pacuraru ar fi fost inregistrat cand l-a rugat pe Morega sa intervina la directorii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si ai complexurilor Turceni si Rovinari pentru ca o societate a fiului sau sa obtina contracte.
Totodata, Parchetul General a declansat urmarirea penala impotriva lui Morega, pentru instigare la abuz in serviciu, in legatura cu postul detinut la o universitate din Targu Jiu, in urma unei plangeri a lui Adrian Gorun, fost secretar general in Ministerul Educatiei (ME). Gorun a atasat la plangerea penala si o scrisoare adresata in iunie 2007 de Morega premierului, in care acesta ii cerea primului-ministru sa il forteze pe Gorun sa isi dea demisia din postul de rector al Universitatii "Constantin Brancusi" din Targu-Jiu, pentru ca sa-l inlocuiasca apoi si din functia de secretar general al ME. Premierul a decis recent ca Adrian Gorun sa treaca din functia de secretar general al Ministerului Educatiei in postul de secretar general al Comisiei Nationale de Prognoza. Gorun a anuntat ieri, potrivit Mediafax, ca va depune astazi la Parchetul General o plangere penala si impotriva premierului, caruia ii reproseaza ca l-a schimbat abuziv din functia detinuta la ME.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.