Atanasiu are o singura constanta atunci cånd vine vorba de completarea declaratiilor de avere sau interese: amnezia selectiva. Daca in declaratiile de avere date inainte de decembrie 2007 a uitat sa treaca un cont curent infiintat in 1998, in
Atanasiu are o singura constanta atunci cånd vine vorba de completarea declaratiilor de avere sau interese: amnezia selectiva. Daca in declaratiile de avere date inainte de decembrie 2007 a uitat sa treaca un cont curent infiintat in 1998, in declaratia de interese tot din decembrie 2007 a uitat sa treaca o firma. Este drept, el nu este actionar in aceasta firma, ci sotia sa, Laura Maria Atanasiu, prin intermediul unei alte societati comerciale. Motivul acestei amnezii poate fi detinerea, de catre societatea “uitata”, a doua licente de radio si una de televiziune in judetul Alba.

Legislatia in vigoare nu prevede, in mod expres, ca in declaratiile de interese ale demnitarilor sa fie trecute si firmele sau actiunile detinute la societati comerciale de catre sotul/sotia demnitarului. Cu toate acestea, in declaratia de interese din 13 decembrie 2007, Teodor Atanasiu a trecut si societatea Travel Vision Global SRL Bucuresti, care apartine, in proportie de 50%, sotiei sale. Societatea a fost infiintata de Laura Maria Atanasiu in 24 noiembrie 2005 si are ca obiecte de activitate principal “activitati de radio si televiziune”. U lterior, ea a cesionat 50% din actiuni in favoarea lui Florin Claudiu Roman, fost ziarist din Alba Iulia, apropiat al liderilor PNL Alba, care a trecut, o perioada, prin functia de consilier al lui Teodor Atanasiu, cand acesta era ministrul apararii. Atanasiu a facut si o mica greseala in declaratia de interese. El a scris ca valoarea actiunilor detinute de sotia sa este de 100 RON.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.