Pana la sfarsitul acestui an, Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" din Bucuresti va putea acorda asistenta medicala pacientilor suspecti de gripa aviara.

Astfel, spitalul va avea o sectie de Anestezie Terapie Intensiva dotata cu aparatura moderna, specifica, a declarat Cristian Banu, managerul general al spitalului, in cadrul conferintei "Management medical modern in domeniul bolilor infectioase". Dotarile pentru aceasta sectie sunt in valoare de 1 milion de euro. Aceasta suma va fi asigurata printr-un program al Bancii Mondiale. De asemenea, directorul Cristian Banu a precizat ca pentru a achizitiona aparatura, se impun lucrari de modificare a sectiei de Terapie Intensiva, care se ridica la aproximativ 600.000 RON. In acest sens, conducerea spitalului are nevoie de sprijinul material al autoritatilor locale din Sectorul 3.

Conferinta organizata de Spitalul "Victor Babes" a avut drept scop crearea unui cadru de lucru si o oportunitate de comunicare pentru profesionistii din domeniul bolilor infectioase: "Este importanta unificarea tuturor profesionistilor din domeniul bolilor infectioase pentru elaborarea unor studii clinice si economice care sa conduca la simplificarea modalitatilor de finantare a patologiilor si la alocarea unor valori corecte pentru DRG-urile specifice", a subliniat Cristian Banu.