La Peris, incalzirea din ultimele zile a stirnit colosii din adincuri.

Daca saptamina trecuta va indemnam sa mergeti la copca, iata ca in acest weekend va propun sa luam in seama capriciile meteo si sa nu fortam mina destinului. Chiar si cu temperaturi sub zero, ce se fac resimtite in timpul noptii, nu este bine sa va incredeti in grosimea stratului de gheata. Iata un motiv serios pentru care schimbam strategia.

Nici cal, nici magar. Asa se cheama starea apelor in care gheata nu mai este sigura pentru a pasi pe ea, insa continua sa acopere lacul pentru a nu permite pescuitul in sensul sau clasic. Dati o fuga la Peris, daca nu ati facut-o pina acum - mai ales cei care aveti crapul in singe -, si folositi aceasta pauza confuza intre doua anotimpuri hoinare. Este o apa cu multe capturi care fac din acest stil de pescuit un adevarat sport. Pentru a trage de astfel de pesti, dupa ce ai invatat temeinic arta nadirii, iti trebuie si ceva exercitii la sala.

Pescuit total. Aceasta este potiunea magica nascuta din mixul crap-Peris. Si cum la orice pom laudat este bine sa te duci cu sacul numai daca esti bine informat, va ajut eu sa va faceti o idee despre ce inseamna pescuit aici. Boilies, saltea de primire, rod-pod, avertizoare, doua-trei zile de pescuit non-stop, cort si catch&realease. Chiar daca nu esti un pupacios, la Peris pregateste-te sa imbratisezi crapi corpolenti pe care - dupa o poza rapida - ii vei elibera in mediul lichid cu speranta ca ii vei reintilni si in partidele viitoare. Evident ca mai grasi cu cel putin un kilogram. Pentru o completa intrare in stare navigati pe site-urile pescaresti pentru a afla ultimele recorduri de la Peris, cele mai proaspete trofee. Asteptarea zilelor fara gheata pe lacul de la Peris poate fi indulcita cu lecturi… crapoptimizate in paginile revistei „Aventuri la pescuit", unde veti gasi secretele adinci ale acestui pescuit pe filiera englezeasca, ori autohtona. Ascutiti cirligele, sperati, visati. Si daca in ciuda tuturor estimarilor vine glaciatiunea, oricum nu veti fi prinsi, precum primarul, nepregatiti. Daca aveti dandinete si mormiste, copca vine de la sine. Ce sa zic de mamut, cu conditia sa aveti aveti fir pentru el.