Locuintele noi din complexurile rezidentiale moderne ale Capitalei se scumpesc cu 10-30%  påna la sfårsitul acestui an, dupa ce constructorii au anuntat majorari pe masura.

In plin sezon de scumpiri ale alimentelor si uti
Locuintele noi din complexurile rezidentiale moderne ale Capitalei se scumpesc cu 10-30% påna la sfårsitul acestui an, dupa ce constructorii au anuntat majorari pe masura.

In plin sezon de scumpiri ale alimentelor si utilitatilor, se anunta inca o majorare de preturi, pe piata imobiliara din Capitala si din marile orase. Reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola dau ca sigura o majorare semnificativa a preturilor locuintelor noi, de cel putin 10%-20%, in cartierele bucurestene Tineretului, Titan, Militari, Colentina si Berceni. In unele cazuri, pretul de vanzare ar putea urca chiar si cu 25-30%. „Cele mai multe cereri de cumparare de locuinte noi se inregistreaza tocmai in aceste zone, unde preturile sunt inca accesibile, comparativ cu nordul orasului“, ne-au declarat consultantii companiei. Toate aceste cresteri sunt o consecinta a majorarii preturilor de constructie - manopera, transport si materiale de constructii - cu aproximativ 20%. Reprezentantii companiilor care dezvolta asemenea proiecte imobiliare sunt deocamdata rezervati in privinta momentului cresterii de preturi. „Pentru perioada actuala , mentinem preturile valabile pentru fiecare proiect scos la vanzare. Insa cu siguranta vom majora preturile, dupa cresterea costurilor de constructie, dar este greu de spus perioada“, ne-a declarat Andrada Anuta, directorul de comunicare al companiei Adama. Despre o crestere a preturilor vorbeste si analistul imobiliar Radu Zilisteanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.