Achizitii de top
Dupa ce colegii lor de la Senat au achizitionat in vara anului trecut 41 de limuzine Audi si Volkswagen, deputatii s-au hotarat ca e timpul sa-si schimbe si ei masinile pe care le au in dotare. Ca si in cazul Sena­
Achizitii de top
Dupa ce colegii lor de la Senat au achizitionat in vara anului trecut 41 de limuzine Audi si Volkswagen, deputatii s-au hotarat ca e timpul sa-si schimbe si ei masinile pe care le au in dotare. Ca si in cazul Sena­tului, este vorba insa doar de ma­sinile puse la dispozitia membrilor Biroului Permanent, a sefilor de comisii si de grupuri. In total, achi­zitia va insemna fix 46 de limuzine, de preferat Mercedes E si C Klasse, dupa cum informeaza Antena 1. O conditie obligatorie pusa de parlamentari e sa aiba tractiune integrala. Costuri. Propunerea este facuta de catre Departamentul de Trans­porturi al Camerei Depu­ta­ti­lor si va fi inaintata conducerii fo­ru­lui legislativ pentru aprobare in se­dinta din cea de-a doua sap­ta­ma­na a sesiunii parlamentare, adica pes­te doua saptamani. Suma aloca­ta pentru aceasta achizitie este de 5.750.000 RON, adica aproape 1,7 mi­lioane euro, la un curs de 3,4 lei pen­tru un euro, asa cum era cursul la momentul elaborarii propunerii de­partamentului de specialitate. Se­cretarul general al Camerei, Geor­geta Ionescu, care a con­fir­mat intentia de achizitie a celor 46 de limuzine, acestea fiind deja in­cluse in bugetul pe 2008, spune ca, pe langa acestea, se doreste sa se achi­zitioneze si doua microbuze destinate transportului deputatilor de la si catre aeroport si un autocar pentru delegatii. Motivul invocat pentru noile achizitii este depasirea limitei de kilometri de catre cele 21 de masini aflate in uzul conducerii acestei camere. Achi­zitia noilor Mer­cedesuri se va face prin siste­mul buy-back, adica de­putatii vor da firmei care va cas­ti­ga licitatia ma­sinile vechi, urmand sa plateasca diferenta de pret.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.