Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, s-a prezentat, ieri-dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde anchetatorii l-au anuntat ca au inceput urmarirea penala impotriva sa sub aspectul savårsirii infractiunii de dare de mita si i-
Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, s-a prezentat, ieri-dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde anchetatorii l-au anuntat ca au inceput urmarirea penala impotriva sa sub aspectul savårsirii infractiunii de dare de mita si i-au adus la cunostinta invinuirile.

Dan Ilie Morega a petrecut circa o ora si jumatate impreuna cu avocatul sau in sediul DNA, iar la iesire, liderul PNL Gorj a declarat ca a „ramas uluit“ la aflarea acestor acuzatii. Avocatul sau, Gheorghe Diaconescu, a declarat ca Morega va reveni la DNA in data de 7 februarie pentru o noua intalnire cu procurorii anticoruptie. Dan Ilie Morega si avocatul sau nu au spus concret in ce dosar au demarat procurorii cercetarile pentru dare de mita, insa liderul PNL Gorj ar putea fi urmarit penal in dosarul in care este implicat ministrul muncii, Paul Pacuraru, in privinta caruia presedintele Traian Basescu a dat deja avizul pentru inceperea urmaririi penale.

Pacuraru neaga faptul ca a luat mita
Ministrul muncii a declarat in urma cu doua saptamani ca in cazul sau infractiunea de luare de mita este una „conexa, nu directa&rdquo ; si are in spatele ei „zero lei si zero bani”. „Luarea de mita este virtuala, nu reala, este tacita, si nu acceptata”, a declarat Paul Pacuraru. El a explicat ca in masura in care infractiunea este conexa, si nu directa, denota faptul ca el nu are nici o legatura cu Dan Ilie Morega. „Faptul ca este indirecta, si nu directa, este ca nu eu, ca persoana, aveam vreun folos, ci, vezi Doamne, baiatul meu. Faptul ca este tacita, si nu acceptata, este ca eu niciodata nu am spus da”, a mai declarat ministrul muncii, Paul Pacuraru.

Trimis in judecata in alt dosar penal
Nu este primul dosar in care Dan Ilie Morega este cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.