Lupta politica de la Bucuresti este intretinuta nu numai de orgoliile politicienilor romani, ci si de anumite interese care, intamplator sau nu, se intrepatrund cu cele ale presedintelui Traian Basescu. Astfel, Fundatia crestin-democrata Konrad Aden
Lupta politica de la Bucuresti este intretinuta nu numai de orgoliile politicienilor romani, ci si de anumite interese care, intamplator sau nu, se intrepatrund cu cele ale presedintelui Traian Basescu. Astfel, Fundatia crestin-democrata Konrad Adenauer “a aruncat” pe piata politica romaneasca un raport negativ cu privire la justitia romana. Interesant este faptul ca judecatile de valoare ale fundatiei, un ONG care sprijina Partidul Popular European (structura pan-europeana si din care face parte si PDL-ul lui Traian Basescu), vin inainte ca reprezentantii Comisiei Europene sa ofere publicitatii raportul privitor la justitia din Romania. Potrivit ultimelor informatii venite de la Bruxelles, documentul va fi unul critic la adresa autoritatilor de la Bucuresti.

Raportul ONG-ului crestin-democrat are o tenta vadit peiorativa. Romania ramane insa sub monitorizarea Comisiei Europene, iar raportul ce va fi prezentat in scurt timp „va arata ce concluzii trage Comisia Europeana din masinatiile politice actuale si din felul cum justitia romana trateaza cazurile de coruptie la nivel inalt”, se arata in documentul Fundatiei Konrad Adenauer. In concluziile raportului se subliniaza ca „2008 este un an cu mize mari pentru politicienii romani: in primul rand este un an electoral cu alegeri locale si parlamentare”. “De aceea, rezultatul disputei este important nu numai pentru persoanele in cauza, impotriva carora ar incepe urmarirea penala (n.r. - pentru cei opt fosti si actuali ministri), ci si pentru partidele din care acestea fac parte”, se mai spune in raport.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.