Guvernul a discutat, in sedinta de ieri, doar un memorandum privind taxa de poluare pentru autovehicule. Documentul prezinta pozitia Romaniei in discutiile cu oficialii Comisiei Europene(CE) si explicatii referitoare la modul de calcul, dar nu si or
Guvernul a discutat, in sedinta de ieri, doar un memorandum privind taxa de poluare pentru autovehicule. Documentul prezinta pozitia Romaniei in discutiile cu oficialii Comisiei Europene(CE) si explicatii referitoare la modul de calcul, dar nu si ordonanta care introduce taxa, urmand sa se consulte cu partidele. Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, si ministrul mediului, Attila Korodi, se vor intalni in perioada imediat urmatoare cu reprezentantii partidelor parlamentare, pentru a le explica acestora principiile pe baza carora a fost calculata noua taxa de poluare pentru autovehicule, au declarat surse ministeriale, citate de Mediafax. Proiectul de ordonanta de urgenta al noii taxe prevede, in forma actuala, ca modificarile vor intra in vigoare la 1 iulie, iar incasarile vor fi transferate de la bugetul de stat la Fondul de Mediu, pentru a fi utilizate la derularea unor proiecte de protejare a mediului si reducere a poluarii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.