Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si ministrul Mediului, Attila Korodi, se vor intalni in perioada imediat urmatoare cu reprezentantii partidelor parlamentare, pentru a le explica acestora principiile pe baza carora a fost calcula
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si ministrul Mediului, Attila Korodi, se vor intalni in perioada imediat urmatoare cu reprezentantii partidelor parlamentare, pentru a le explica acestora principiile pe baza carora a fost calculata noua taxa de poluare pentru autovehicule. Proiectul de ordonanta de urgenta al noii taxe prevede, in forma actuala, ca modificarile vor intra in vigoare la 1 iulie, iar incasarile vor fi transferate de la bugetul de stat la Fondul de Mediu, pentru a fi utilizate la derularea unor proiecte de protejare a mediului si reducere a poluarii. Vosganian i-a informat, in urma cu o saptamana, pe membrii Guvernului ca modificarile privind taxa de poluare auto vor fi promovate in urmatoarea sedinta de Guvern, iar procedura de infringement initiata de Comisia Europeana va fi suspendata total atunci cand acestea vor fi aprobate de Parlament. PSD a anuntat deja ca va vota impotriva Ordonantei de Urgenta privind noua taxa de poluare pentru autovehicule, PDL va initia o motiune simpla in noua sesiune parlamentara, la Camera Deputatilor, prin care va solicita anularea acestei taxe si restituirea banilor fara ca cetatenii sa mai fie obligati sa apeleze la instanta. UDMR vrea o reducere drastica a taxei. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.